Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

SSS wint ook in de beker van TweeVV

Dinsdag 14 november speelden de mannen van het eerste van TweeVV tegen die van het vierde van SSS uit Barneveld. Twee en een halve week geleden kreeg TweeVV nog een pak slaag van hetzelfde team in de competitie. De loting voor de tweede ronde in de beker pakte voor TweeVV dus niet zo lekker uit terwijl de Barnevelders vol vertrouwen voor de tweede keer in korte tijd naar Knaap’s Sportpaleis togen.

Walk-over De eerste set was een complete walk-over. Dat de kansen om te winnen niet groot waren, was vooraf duidelijk, maar dat slechts 7 punten voor TweeVV op het scorebord verschenen, was diep bedroevend. Van schrik werd door de toeschouwers verlichting gezocht in drankjes van Time Out, de schappelijke prijzen – zoals vier euro voor nulkommatwee liter Affligem Blond – deze keer voor lief nemend.

Het was niet zozeer dat TweeVV zo slecht speelde, maar SSS pakte alle ballen en maakte het keurig af.

Beker Een verschil met de competitiewedstrijd was dat in deze bekerwedstrijd Pim Kamps mee deed. Dat kán een slok op een borrel schelen. In de tweede set kwam Pim er in en op midden kwam Jordy van Beusichem. De vier die vanuit de eerste set bleven staan hadden zich vermand en er ontspon zich een ware thriller voor het steeds vrolijker wordende publiek. Hier komen de mensen voor naar de sporthal; pure reclame voor het volleybal. In deze set waren de teams plots aan elkaar gewaagd en ging het gelijk op. Bij een stand van 25-26 werd door de serveerder van SSS een voetfout gemaakt: 26-26. Daarna kreeg SSS een killblok op de tenen: 27-26 en leek de tweede set binnengehaald te worden door TweeVV. Het bleef echter heen en weer gaan totdat eindelijk, toen het publiek al gek was geworden van de spanning, de stand 36-34(!) was bereikt. 1-1 in sets. De wedstrijd lag weer open en alles was mogelijk.

Maar het verschil tussen beide teams werd in de derde en vierde set toch weer duidelijk uitgedrukt in de cijfers. Vooral in de vierde set viel het snelle spel van SSS op; de blokkering van TweeVV was daardoor vaak te laat of er kon nog net een eenmansblok worden gezet. TweeVV speelde een betere wedstrijd dan de vorige tegen SSS maar was niet opgewassen tegen de kwaliteit van de Barnevelders die als één van de bekerkampioenskandidaten gezien kunnen worden.

Setstanden: 7-25, 36-34, 21-25, 18-25.

Leuke dingen Milan Sanders van de mannen uit het tweede team van TweeVV viel niet onverdienstelijk in en Kevin van de Pol kon na lange, lange tijd weer eens een deel van de wedstrijd meespelen en zijn knie testen. En nu TweeVV uit de beker ligt, kan er weer keihard getraind worden op de donderdagavond.

Komende wedstrijden

D1 (zesde op de ranglijst) speelt zaterdag 18 november om 13:00 in Knaap’s Sportpaleis tegen Rebo Woningmakelaars Rebelle D1 uit Dieren (koploper).

H1 (negende op de ranglijst) speelt zaterdag 18 november om 15:15 in Knaap’s Sportpaleis tegen Blauw Wit H1 uit Oldebroek (tweede op de ranglijst).