Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Sterke teamprestatie vrouwen TweeVV

De vrouwen van TweeVV speelden thuis tegen Woudenberg en wonnen overtuigend met 3-1. De mannen verloren in een vijfsetter, in Lelystad, van Volta met 3-2.

De vrouwen van TweeVV hebben de vier punten achterstand op Woudenberg met deze winst terug gebracht naar slechts één punt verschil. Een belangrijke overwinning dus. Beide teams blijven vierde en vijfde en houden de aansluiting bij de top in de eerste klasse waar de verschillen klein zijn.

Trainer/coach Peter Spoelstra is heel tevreden met juist deze overwinning: “Ze stonden er echt als team, dat was mooi om te zien en dat maakte dat ze overtuigend wonnen. En dat terwijl we een uitgedunde selectie hadden door ziekte en blessures. Onze spelverdeler Viava Mikalkenaite, creëerde met haar spelverdeling veel mogelijkheden voor onze aanvallers en in het achterveld hebben we verdedigend weinig weggeven. Een knappe prestatie.”

Door de sterke servicedruk kwam de tegenstander uit Woudenberg, normaal gesproken goed voor degelijk spel en grote aanvalskracht, er vaak niet aan te pas. Alleen in de derde set liet TweeVV de touwtjes net iets te veel vieren waardoor ze die nipt verloren.

Mannen

Op vrijdagavond spelen in Lelystad na een lange reis, het is niet het sterkste punt voor de Edenaren. Waar thuisploeg Volta gewend is om ’s avonds te spelen, is dat voor TweeVV toch lastig. De mannen kwamen dan ook heel moeilijk op gang. In de eerste set lukte niets, de tegenstander serveerde zo sterk dat TweeVV niet in het spel kwam, het was in no time 25-10. Daarna begon TweeVV warm te draaien. Nadat de tweede set nog net verloren ging, waren set drie en vier voor TweeVV. Daarin hadden de Edenaren het roer omgegooid via enkele wissels en dat leek te werken. Nu liep alles zoals het hoorde te lopen en dan gaat winnen gemakkelijk. Een vijfde set moest de beslissing brengen en daarin ging alles plots weer mis: niets lukte meer. Slechts twee punten nam de Edese ploeg mee naar huis waar op meer gerekend was.

Vrijdag 9 december spelen de vrouwen in Arnhem, in Valkenhuizen, om 20.30 uur, tegen Agilitas 2. De mannen zijn dan vrij.