Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Teams TweeVV halen volle buit binnen

Eindelijk waren zowel de mannen als de vrouwen van TweeVV compleet en dat had meteen resultaat. In ’t Riet wonnen de vrouwen met 4-0 van Tivoc uit Tiel en de mannen met 4-0 van Wevoc uit Westervoort.

De mannen van TweeVV hebben hun eerste vijfpunter binnen en die punten hebben ze hard nodig om de aansluiting te houden bij de bovenste helft. Met hardhitters John Bos en Jurjen Landman weer in de gelederen startte het team nog even afwachtend maar halverwege de eerste set kwamen de mannen op stoom. De opslag begon te lopen en tegenstander Wevoc, die bij de start nog heel even een vuist mocht maken, kwam er niet meer aan te pas.
Alles lukte bij TweeVV en de basis daarvan was de goede passing van libero Maarten van Wensveen waardoor spelverdelers Martijn Drost en Aldo Kranenbarg naar hartenlust konden variëren. Alle aanvallers, zowel op midden als op buiten scoorden veel. In de laatste sets gaf de tegenstander het een beetje op waardoor de Edenaren die vijf belangrijke punten vrij gemakkelijk konden binnenhalen.

Vrouwen
Na de inhaalwedstrijd vorige week tegen Gemini in Elst, die TweeVV met 1-3 won, staan de vrouwen boven aan de ranglijst. Dat willen ze graag zo houden. Daarnaast waren de vrouwen van TweeVV afgelopen zaterdag gebrand op revanche want tegenstander Tivoc won in oktober nog met 3-2 van TweeVV. Trainer/coach Peter Spoelstra: “We hadden afgesproken om nu anders de wedstrijd in te gaan dan de laatste wedstrijden, om meteen scherp te starten. En dat lukte wonderwel.” Twee sets lang hielden de vrouwen de tegenstander onder de duim met veel servicedruk. Ook in de twee volgende sets nam TweeVV een ruime voorsprong maar Tivoc ging sterker serveren en kwam heel dichtbij. Maar op het beslissende moment wist TweeVV de juiste keuzes te maken om de 4-0-overwinning binnen te slepen.
Met deze overwinning nestelen de vrouwen zich steviger op de eerste plek, ook omdat concurrent Renswouw vier punten heeft laten liggen.

Programma
Zaterdag 2 december is er weer een thuisdag in ’t Riet. De mannen spelen om 16.45 uur tegen Touché uit Dreumel, de vrouwen spelen op dezelfde tijd tegen Volvera uit Arnhem.