Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Teams TweeVV maken het spannend

Zowel de mannen als de vrouwen van TweeVV zochten zaterdag in de Van der Knaaphal de spanning op. De vrouwen gingen ten onder met 2-3 tegen VVH uit Harderwijk maar de mannen kwamen er als sterkste uit en wonnen met 4-0 van Setash uit Huissen.

De vrouwen startten tegen het jonge en sterke VVH uit Harderwijk onzeker en verloren de eerste set. Maar daarna zag het er ineens heel anders uit. Gelegenheidscoach Floor Kamps stuurde dezelfde zes het veld weer in en nu stond er een team dat zelfvertrouwen uitstraalde. Een sterke opslag en een afwisselende aanval zorgden al snel voor een flinke voorsprong. Bij 16-11 was het Mieke Arends die zo sterk serveerde dat de tegenstander niet meer tot aanvallen kwam. Deze en de volgende set – met ook weer sterke opslagseries van onder anderen Rachel Hanswijk en Rianne Meijer – won TweeVV eenvoudig met 25-12.

Spannend
De volle tribune dacht snel thuis te zijn maar dat liep toch even anders. Nu was het VVH dat met een sterke servicedruk de strijd bepaalde. En weer was het de opslag van Mieke Arends die de vrouwen de aansluiting bracht. En met steun van het publiek kwam TweeVV eindelijk bij 22-22 langszij waarna een spannende strijd volgde waarin beide ploegen hard werkten voor hun punten. De tegenstander trok bij 26-28 aan het langste eind en weer was een vijfde set nodig. Daarin kwam TweeVV niet meer echt tot scoren en was het verlies met 2-3 een feit.

Mannen
De mannen maakten er tegen het Huissense Setash vooral een spannende strijd van in de tweede en vierde set. Nadat TweeVV de eerste set gedecideerd gepakt had, kwamen de mannen in de tweede set in moeilijkheden. Bij de stand van 19-23 leek de strijd beslecht in het voordeel van Setash maar daar dacht TweeVV toch anders over. Met Aldo Kranenbarg aan de opslag, de sterke aanval van Jurjen Landman tijdens de rally’s en een beter gezet blok kreeg de tegenstander geen punt meer en was de set met 25-23 alsnog voor TweeVV. Na de derde set waarin de mannen Setash overliepen volgde een ongekend spannend einde in de vierde set met over en weer setpunten. Maar het laatste setpunt was voor TweeVV: 34-32! En weer was de winst van 4-0 binnen al moesten ze er deze keer heel hard voor werken. De mannen blijven door deze winst meedoen om de eerste twee plaatsen in de promotieklasse en dat is boven verwachting.

Programma
Zaterdag 7 december spelen beide teams uit. De vrouwen spelen om 12.00 uur in Nijmegen tegen de nummer één, Heyendaal, en de mannen gaan naar Westervoort waar ze om 18.30 uur tegen LIVO spelen dat bijna onderaan staat.