Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Teams TweeVV onvoldaan na thuiswedstrijden

De vrouwen van TweeVV wonnen in de Van der Knaaphal met 3-1 van Renswouw dat bijna onderaan staat in de promotieklasse. De mannen verloren met 1-3 van de nummer één, Gemini uit Elst.

Beide teams van TweeVV stapten ontevreden van het veld af: de vrouwen omdat ze de hele wedstrijd niet scherp genoeg waren om van deze tegenstander met 4-0 te winnen, de mannen omdat ze te veel moeite hadden om te scoren. En toch hadden de mannen van TweeVV een mooie prestatie neergezet door van de koploper, die tot nu toe slechts één set had verloren, een set af te pakken.

Ondoordringbaar
De lange mannen van Gemini zetten een voor TweeVV vrijwel ondoordringbaar blok neer, ze verdedigden uitstekend en ze maakten heel weinig fouten. Daar konden de Edenaren niet zoveel tegenover stellen. In de derde set kwam Sander Lammertink erin en hem lukte het om met plaatsballen wel te scoren. Dat en een sterkere servicedruk maakten dat het in de vierde set soepeler liep. De tegenstander nam wat gas terug en TweeVV greep zijn kans en pikte deze set met 25-19 van de Elstenaren af maar de frustratie van het niet-scoren bleef nog lang nasudderen.

Vrouwen
Deze wedstrijd tegen het laag geklasseerde Renswouw willen de vrouwen van TweeVV graag snel vergeten. Ze wonnen wel met 3-1 maar het voelde als een verlies. Trainer/coach Monica van der Wal: “Vanaf het begin waren we niet scherp genoeg en dat bleef de hele wedstrijd. Het is altijd lastig om in dit soort wedstrijden scherp en geconcentreerd te blijven. De punten die de tegenstander scoorden kwamen door onze fouten en zij speelden vrijuit, hadden niets te verliezen. Ook al hebben we vier punten voor de ranglijst, we hebben er een kater van dat we hier niet de maximale winst uit hebben gehaald.”

Programma
Donderdag 8 november spelen de vrouwen om 20.30 uur in Kermisland in Arnhem tegen Aetos. De mannen spelen in diezelfde sporthal tegen Aetos 4 op zaterdag 10 november om 16.00 uur.