Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Tegenvallend weekend voor TweeVV

De mannen van TweeVV verloren in de Van der Knaaphal met 1-3 van Blauw Wit uit Oldebroek. De vrouwen wonnen weliswaar hun wedstrijd van Alterno 3 met 3-2 maar dat had veel beter gekund.

Blauw Wit uit Oldebroek is voor de mannen van TweeVV altijd een lastige ploeg om tegen te spelen. De tien Oldebroekers waren net zo luidruchtig aanwezig als een volle tribune. Dat was vooral om te intimideren want, zo zeiden zij: “We doen dat omdat we absoluut willen winnen”. Maar buiten dat: TweeVV had veel moeite met de slagkracht en soms ook de opslag van de tegenstander en dan wordt het moeilijk om te winnen. Alleen de derde set, die de mannen wonnen, was heel spannend. In het begin was er wat gedoe met beslissingen van de scheidsrechter en onder het net waren er wat woordenwisselingen tussen beide teams. Coach Geert nam daarop een time-out en hij legde de mannen op om nĂș te gaan volleyballen. Dat werkte, TweeVV was enigszins getergd en dat wist het team om te zetten in furieuze aanvallen. De terechte beloning, de winst in deze derde set, kwam pas bij de stand van 28-26 na een perfecte tactische bal van Jurjen Landman.

Vrouwen
Bij de vrouwen heerste teleurstelling over het verloop van hun wedstrijd tegen het Apeldoornse Alterno 3. Het was een tegenstander van wie ze normaal gesproken met grotere cijfers zouden kunnen winnen. De eerste twee sets verliepen goed, TweeVV won die eigenlijk heel gemakkelijk. De twee jonge spelers, Merit Zuil en Marije Germans, speelden een prima wedstrijd. Maar in de derde set leek de concentratie weg, de service- en aanvalsdruk verminderde en de jonge tegenstanders begonnen eindelijk te spelen. Toen liet de afwezigheid van twee basisspelers bij TweeVV zich voelen. Trainer/coach Joke Kamps had daardoor te weinig wissels die ze in kon zetten om het tij te keren. En in set drie en vier viel het kwartje steeds net de kant op van de tegenstander ook al had Alterno moeite met de sterke aanvallen van Floor Kamps en Rachel Hanswijk. En ondanks een lange opslagserie van Rachel Hanswijk van 16-22 naar 23-22, was de vierde set met 23-25 toch voor Alterno. Daarna was de vijfde een formaliteit voor TweeVV.

Programma
Komend weekend zijn beide teams vrij. Op zaterdag 5 november spelen de mannen om 18.30 uur in De Vlinder in Wageningen tegen Scylla 2, de vrouwen moeten naar Deventer waar ze om 16.30 uur Avior 2 ontmoeten. Tussendoor spelen de mannen donderdag 27 oktober in Ederveen een bekerwedstrijd tegen Evoba.