Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Twee reguliere overwinningen

Zaterdag 16 maart

Zowel de vrouwen als mannen van TweeVV speelden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd. De vrouwen tegen Alterno uit Apeldoorn en de mannen tegen VVH uit Harderwijk. Beide wedstrijden werden eenvoudig gewonnen met 4-0.

Vrouwen
De wedstrijd zelf was niet heel erg spannend maar doordat bij winst TweeVV over Alterno heen zou wippen op de ranglijst, lag er wel enige druk op de speelsters van TweeVV. De eerste twee sets kwam TweeVV niet in gevaar maar in de beruchte derde set was de stand een tijd lang in het voordeel van Alterno. Door een goed spelverdelende Lymee Spoelstra werd deze set echter toch door TweeVV gewonnen.

Jong en onervaren

Het team van Alterno oogde erg jong en het was duidelijk dat er nog niet veel ervarenheid in de ploeg zit. Individuele kwaliteiten waren zeker te bespeuren, zoals bij de veel en hard scorende nummer 9, maar trainer Oscar de Ruig zal zijn handen nog vol hebben aan het bouwen van een consistent spelend team. TweeVV speelde bovendien een degelijke wedstrijd, was verdedigend sterk en het zat vaak mee; zo was er in de vierde set puur op reactie een geweldige redding door libero Floor Kamps op een snoeiharde smash van Alterno.

Handen en zolen

Een opvallend verschijnsel deze wedstrijd was het met de handen vegen van de schoenzolen door sommige speelsters. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit gedaan om het stof van de vloer dat aan de schoenzolen blijft plakken er van af te vegen zodat het uitglijgevaar afneemt. Op de tribune ontstond hierop een discussie over nut, schoonmaak van de zaal en persoonlijke hygiëne.

Plek gestegen

Na de 4-0 overwinning staat TweeVV nu 9e met 1 punt boven Alterno. Met nog drie wedstrijden te gaan deze competitie tegen niet al te zware zusters – WaHo uit (8e), Avior thuis (7e) en Hevo uit (12e) – is er gerede kans dat nog wat plekjes gestegen kan worden.

Setstanden: 25-18, 25-20, 25-17, 25-16

Mannen
Ook de wedstrijd van de mannen stond niet bol van de spanning al bood VVH vaker dan vooraf gedacht goede tegenstand. De Harderwijkers staan dan wel onderaan de ranglijst maar het werd geen walk-over.

Verloop

De eerste set werd wel makkelijk, bijna saai, gewonnen door TweeVV. Dat pleit natuurlijk voor het degelijke spel van de Edenaren maar het publiek wil ook wat. Dat werd begrepen zodat direct in de tweede set TweeVV het degelijke spel liet haperen en er meer spanning in de wedstrijd kwam.

Zolen en handen

Ook in deze wedstrijd viel de zool-handcoördinatie op. Punt op de agenda van de eerstvolgende ledenvergadering.

Man en muis

Helaas voor het publiek én VVH speelde TweeVV te goed en haalde bijvoorbeeld Jan Burger alle spanning weg door met rechts net zo handig te scoren. Toch waren er hier en daar wat slappe acties te bezichtigen wat behoorlijk wat gemor bij het publiek opleverde. Vanaf de tribune werden dan ook vragen als ‘Ben je nou een man of een muis?’ de zaal ingeslingerd.

Moedeloos

Desondanks werd VVH moedeloos van het goede spel van TweeVV wat door een gefrustreerde Harderwijkse schreeuw ‘Hou op hé!’ werd geïllustreerd na de zoveelste prachtige redding door TweeVV.

Toen ook de goed scorende nummer 9 van Harderwijk werd afgeblokt, ging het licht uit.

Setstanden: 25-15, 25-21, 25-15, 25-22

Komende wedstrijden

De mannen spelen dinsdag 19 maart om 19:30 tegen Xanthos in de Wanprestatiemolen in Zetten.

De vrouwen spelen vrijdag 22 maart om 19:30 tegen WaHo 1 in de Bongerd in Wageningen.