Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Tweemaal Drie Een

Zaterdag 7 oktober speelden zowel het eerste damesteam als het eerste herenteam van TweeVV hun competitiewedstrijd op derde divisieniveau in het nostalgische ‘t Riet waar wél een gezellige kantine is welke bezielend wordt bestierd door Richard Stap. De thuishal, Knaaps Sportpaleis, was deze dag bezet door de Indoor Taptoe waar ook de Edese (Jeugd)showband Irene, bekend – mogelijk berucht – van de Avondvierdaagse, aan mee deed.

Dames 1

De dames beten het spits af tegen het vijfde damesteam van Dynamo uit Apeldoorn. Het hele team was aanwezig dus stonden er 6 speelsters in het veld en 6 langs de kant. Het was goed te merken dat libero Ireen de Vries weer terug was; mooie passes, veegballen en afzwaaiers omgezet naar rustige set-ups droegen bij aan een solide spelend D1. Wellicht had het zuinige wisselbeleid ook een aandeel in deze soliditeit. Het doel was minimaal 1 set meer binnen te slepen dan in de vorige wedstrijd (3-1 verloren) en dat werd ruimschoots gehaald: 3-1 winst met de setstanden 26-24, 21-25, 25-17 en 25-23. Ook al zijn er aandachtspunten – zoals het blok waar wel vaak scorend overheen werd geslagen door de sirenes uit Apeldoorn – toch constateerde coach Joke Kamps tevreden: “De hele wedstrijd was het niveau van de eerste set van de vorige wedstrijd terug te zien. Het spelverdelen was goed en er zat rust en stabiliteit in het team. Ik ben blij.” Bij tijd en wijle speelde D1 dan ook briljant.

Heren 1

Om iets na drieën was het de beurt aan de heren om aan te treden tegen het team met de langste naam uit de poule; als we allemaal een keuken willen moeten we naar Dronten. In de eerste competitiewedstrijd van H1 selecteerde Floor Kamps voor de basisopstelling Casper Kooi, Martijn Drost, Jurjen Landman, Geert Meijer, Johnny Bos, Jan Burger en libero Sander Lammertink. De nieuwe man Jan is van aanzienlijk toegevoegde waarde en een waardig nummer 7 shirtdrager. In de loop van de enerverende wedstrijd kwamen ook Jordi van Beusichem en Jarno Bonnecroy aan spelen toe. Kevin van de Pol keek enthousiast aan de knie geblesseerd toe. Ook de spelers met maagdelijk emiritaat, Maarten van Wensveen, Aldo Kranenbarg en Kees Schipstra, keken samen met een volgepakte tribune naar een leuke pot volleybal.
Enerverend was met name set 1; op een stand van 24-20 voor TweeVV bracht de geniale coach van K4a een dubbele wissel in. Vervolgens wonnen de Drontenaren de set met 26-28. Daarna was TweeVV duidelijk beter al werd de vierde set nog onnodig spannend. Setstanden: 26-28, 25-15, 25-19 en 26-24.

Komende wedstrijden

D1 speelt dinsdag 10 oktober om 21:00 in de Van der Knaaphal tegen Heyendaal D2
H1 speelt woensdag 18 oktober om 21:15 in De Helster in Elst tegen Gemini H1