Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV gaat winterstop in na succesvolle thuisdag

Op de laatste competitiedag vóór de winterstop wisten beide teams van TweeVV thuis met 3-1 te winnen. De mannen wonnen van Vocasa 3 uit Nijmegen, de vrouwen van Trivos 2 uit Wijchen.

Bij de mannen van TweeVV waren geen blessures meer en dus traden ze in complete formatie aan. In de eerste set ging het lang gelijk op maar TweeVV was de sterkste toen het op de belangrijkste punten aankwam. Daarna stoomden de mannen door met in de hoofdrollen aanvallers Jurjen Landman en John Bos. Maar in set drie wisselde TweeVV het halve team. De tegenstander maakte daar gebruik van, nam een voorsprong die TweeVV pas bij 21-21 had ingehaald. De Edenaren kregen drie setpoints en benutten die geen van alle door slordige fouten, de winst was voor Vocasa met 24-26.

Spannende competitie
In de laatste set nam TweeVV een flinke voorsprong vooral door de opslag en aanval van de niet te stoppen John Bos. Maar de Nijmegenaren vochten terug en wéér werd het spannend, kreeg TweeVV drie matchpoints die ze niet benutten. Bijna glipte de winst weer uit hun handen maar met een knappe aanval zorgde Sander Lammertink voor het winnende punt, het werd 26-24 voor de thuisploeg.
Met deze winst van 3-1 beëindigen de mannen de eerste competitiehelft op de vijfde plek. In deze Derde Divisie ontspint zich een spannende strijd want tussen de nummers één en zeven zitten slechts zeven punten verschil. Al deze ploegen, inclusief TweeVV, kunnen nog meedoen om de bovenste plekken en iedereen kan van iedereen winnen.

Vrouwen
Trainer/coach Joke Kamps moest het doen met een heel krappe selectie door ziekte en blessures. Ze beschikte over slechts één wisselspeler. Maar de vrouwen waren bereid heel hard te werken voor elk punt onder aanvoering van de sterk spelende Lize Meijer die door spelverdeler Vaiva Mikalkenaite  uitstekend werd bediend. Het werd een leuke wedstrijd voor het publiek en met name in de tweede set moest TweeVV heel hard blijven werken om de winst nog net binnen te slepen met 26-24. Na twee makkelijke en één moeilijke set, was de concentratie in set vier weg en de tegenstander maakte daar dankbaar gebruik van en won die met 18-25.
De vrouwen gaan nu, met deze winst van 3-1, op de zevende plek de winterstop in maar er zijn zeker kansen om te klimmen in de tweede helft van de competitie.

Programma
Zaterdag 14 januari is de eerstvolgende wedstrijddag. De mannen spelen om 15.00 in Wijchen tegen Trivos, de vrouwen om 16.30 uur in Epe tegen Ormi.