Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV geeft laatste thuiswedstrijden glans

Zaterdag 6 april

Zowel de vrouwen als mannen van TweeVV speelden afgelopen zaterdag hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Deze week wordt de allerlaatste wedstrijd in Heino en Woudenberg gespeeld en dan kan de definitieve balans worden opgemaakt. Beide teams vermaakten het thuispubliek uitstekend en wonnen hun wedstrijden met 3-1. In de stand verandert hierdoor niets – de vrouwen blijven negende en de mannen zesde – maar het was een mooi schouwspel.

Vrouwen
De vrouwen van Avior uit Deventer stonden voorafgaand aan de wedstrijd drie plaatsen boven die van TweeVV. Daar was direct al bij de eerste set niets van te merken: TweeVV speelde zelfverzekerd en had doorlopend de overhand. In de tweede set begon Avior slordig door TweeVV twee punten kado te geven maar trok dat snel weer recht naar 2-2. Daarna mislukte alles bij Avior waardoor TweeVV uitliep naar 8-3.

De Edese vrouwen lieten zich een beetje meeslepen in het gestuntel maar toch niet erg genoeg om de set uit handen te geven.

Ondertussen

Ondertussen gaf de voorzitter van TweeVV onderricht op de tribune en wist te vertellen dat volgend seizoen de competitie verandert doordat tussen de eredivisie en topdivisie een superdivisie wordt opgericht. Daarnaast wordt de competitie niet meer tussen 12 maar 10 teams uitgevochten en zullen dit seizoen drie teams promoveren.

Derde en vierde set

De vrouwen van Avior probeerden met de achterstand van 2 sets de trukendoos open te gooien met slinkse balletjes maar ook dat hielp niet. Nummer 15 van Avior viel wel steeds meer op door de fraaie punten die zij scoorde en in de vierde set roken de Deventer vrouwen toch een kansje en werd het een stuk spannender dan in de eerdere drie sets. Coach Joke Kamps riep om een time-out op 20-21 en na nogmaals puntverlies direct nog een time-out. Maar de winst was binnen en bovendien hadden de Edesen drie andere dingen aan hun hoofd dan het winnen van de vierde set: het afscheid van drie gewaardeerde speelsters die één voor één op 21-22, 21-23 en 21-24 een publiekswissel kregen. Tess van Asselt, Merit Zuil en Marije Germans werden met groot applaus bedankt voor de bewezen diensten.

Uiteindelijk werd Avior een setje gegund. Setstanden: 25-21, 25-17, 25-21, 22-25.

In memoriam Wim Knap

Tussen de twee wedstrijden door werd bij monde van voorzitter Vincent Oostindië aandacht gevraagd voor het erelid Wim Knap dat onlangs is overleden. Jarenlang was hij verbonden aan TweeVV en heeft velen training gegeven; volgens de voorzitter heeft de één daar wat meer van opgestoken dan de ander. Wim wilde geen stilte maar een feestje dus klonk er geruime tijd een ontroerende ovatie.

Mannen

Nu was het de beurt aan de mannen. Tegen de koploper Renswouw.

Het lijkt wel of tegen de topteams extra motivatie en energie in het team sluipt want het werd – net als tegen SSS uit – weer smullen geblazen. De bookmakers hadden 70-3 op een 0-4 genoteerd en daar leek het de eerste set ook op uit te draaien. De toon werd al direct gezet door Renswouw door het eerste punt fraai op midden te scoren. TweeVV speelde zeker niet slecht en kwam tot 17 punten maar er was weinig vertrouwen bij het publiek dat er meer in zat dan elke set minimaal 10 punten te halen.

Het tij

In de tweede set keerde het tij. TweeVV speelde net zo goed, of beter nog, dan Renswouw. Hierdoor werd het een geweldig mooie wedstrijd op hoog niveau. Coach Floor Kamps benadrukte de fraaie passes en het goede verdedigende spel van libero Sander Lammertink. De andere mannen speelden ook erg goed en zo werd een onverslaanbaar geachte tegenstander met 3-1 verslagen. In de vierde set was het nog even bibberen en zag je Renswouw denken ‘dit gaat ons toch niet gebeuren?’, maar ook deze set werd bloedstollend doch koelbloedig met 27-25 door TweeVV gewonnen.

Setstanden: 17-25, 25-21, 25-18, 27-25.

Komende wedstrijden

De vrouwen spelen zaterdag 13 april om 15:45 in Heino tegen Hevo. Hier werd de eerste wedstrijd van het seizoen thuis met 0-4 van verloren! Kwestie van revanche.

De mannen spelen ook zaterdag 13 april om 18:30 in Woudenberg tegen Focus4UWoudenberg.