Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV gelukkig ook van start met de competitie

Ondanks de beperkingen vanwege corona kon de volleybalcompetitie toch van start gaan. Zo ook de beide selecties van TweeVV. De vrouwen wonnen hun eerste wedstrijd, in Schalkhaar, van Avior 2 met 1-3, de mannen verloren uit in Nijmegen met 4-0 van Heyendaal.

Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Patrick Rentink kenden de vrouwen van TweeVV een goede voorbereiding op de competitie waarin zij alles wonnen. De drie nieuwe, jonge, spelers kregen daarmee ook de gelegenheid om binnen het team te groeien. Dat lijkt aardig gelukt want in de eerste de beste wedstrijd haalde TweeVV de eerste drie sets met goed spel binnen. Patrick Rentink: “Ik ben er trots op hoe ze speelden tegen deze lastige tegenstander. Die hadden het heel zwaar door onder meer onze hoge servicedruk. In de tweede set maakte Avior minder fouten waardoor het nog even spannend werd maar in set drie liepen wij weer over hen heen wat maakte dat ik enkele wissels kon inzetten. Jammer was dat we de vierde set weggegeven hebben. Maar over het geheel ben ik heel tevreden over het vertoonde spel.”

Mannen
De mannen starten hun seizoen in vrijwel dezelfde samenstelling als vorige jaren. Er is één speler bij gekomen, de 2.10 meter lange Geert Meijer, die op de middenaanval en de diagonaal gaat spelen. Hij is een ervaren speler, afkomstig uit de Topdivisie. Dit seizoen heeft TweeVV ook een coach, de dit jaar gestopte Vincent Oostindië.
Ondanks het verlies van de eerste wedstrijd, kijken de mannen toch positief terug op hun spel want tegenstander Heyendaal is een lang, degelijk spelend team dat vorig seizoen nog in de tweede divisie speelde. En TweeVV gaf prima tegenstand. Het ging aardig gelijk op maar tegen het eind van de sets liepen de Nijmeegse studenten steeds enkele punten weg.

Programma
Zaterdag 26 september is de eerste thuisdag in de Van der Knaaphal in Ede. Om 15.15 uur spelen de mannen tegen het Nijmeegse Vocasa 3, de vrouwen spelen om 17.30 uur tegen Alterno 3 uit Apeldoorn.