Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV had een zware dobber aan Pegasus

De mannen van TweeVV ontvingen het jonge team van Pegasus 2 uit Nijmegen en wonnen met veel moeite in vijf sets. De vrouwen waren kansloos tegen het sterke Salvora uit Raalte en verloren met 0‑4.

De wedstrijd van de mannen van TweeVV startte een uur later vanwege de achtste finale van het voetbal. Na de winst van Nederland begonnen beide teams aan de warming-up. TweeVV ging van start met gelukkig weer terug van een blessure, libero Maarten van Wensveen. En omdat middenman Geert Meijer afwezig was, viel Jordi van Beusichem uit het tweede in. Hij zou in de vierde set een hoofdrol spelen.

Op dreef
De mannen keken meteen tegen een achterstand aan omdat zij slordig verdedigden tegen dit Pegasus met jonge spelers die een goed blok neerzetten en verdedigend alles hadden. Na het verlies van de eerste set draaide TweeVV de rollen om dankzij de sterke aanvallen van John Bos en Jurjen Landman die als vanouds op dreef waren, ook dankzij de set-ups van Martijn Drost die steeds beter aankwamen. Na een voorsprong in sets voor TweeVV stonden de mannen in de vierde set steeds een paar punten achter. Spelverdeler Aldo Kranenbarg begon het midden vaker aan te spelen waardoor Jordi van Beusichem schitterend kon scoren en beide ploegen gelijk kwamen. Tóch ging de set naar de tegenstander met 23-25. Helaas raakte Van Wensveen in de beslissende set weer geblesseerd waardoor TweeVV noodgrepen moest uitvoeren. Desondanks wonnen de mannen knap met 3-2.

Vrouwen
Bij de vrouwen liep het stukken minder tegen de nummer één, Salvora. De tegenstander was op alle fronten te sterk voor de Edesen. De servicedruk en de lange blokkering maakte het lastig voor TweeVV om te scoren. De tegenstander hield druk op de ketel en won gemakkelijk de eerste twee sets. Alleen in de derde set kreeg TweeVV kansen omdat de servicedruk bij  Salvora wat minder was. Het werd 24-26 door enkele persoonlijke fouten bij TweeVV. De teleurstelling over dit verlies werkte door in de laatste, vierde, set waardoor ook deze verloren ging.