Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV in mindere fase aan het eind van het seizoen

Beide ploegen van TweeVV verloren afgelopen week. De mannen overkwam dat in Elst tegen  Gemini, de vrouwen zelfs twee keer, in Harderwijk tegen VVH en in Apeldoorn tegen Dynamo 4. Alle wedstrijden werden 3-1 voor de tegenstander.

Tegen Gemini uit Elst, dat hoger staat dan TweeVV, zijn het altijd spannende potjes. De start van TweeVV was echter slap en ongeconcentreerd wat meteen een flinke achterstand opleverde. Het gat was te groot om te dichten. Daarna tapten de Edenaren uit een ander vaatje. Na een voorsprong van drie punten gaven de mannen deze de hele set niet meer weg en was de tweede set binnen. Toch wist de tegenstander de beide volgende sets te pakken, ook al gaat het lang gelijk op. Gemini was de ploeg die aan het eind van deze sets nét weer een tandje wist bij te zetten.
Speler/coach Geert Meijer: “Bij vlagen laten we heel mooi spel zien en zit er een goed fanatisme in. Helaas zijn we niet bij machte geweest dit een hele wedstrijd vol te houden.”

Vrouwen
De vrouwen kennen een ongelukkig einde van de competitie nu alle spelverdelers weg- of uitgevallen zijn en trainer/coach Joke Kamps alle zeilen moet bijzetten om de moraal hoog te houden en met creatieve oplossingen te komen. Positief is dat het team niet meer in de gevarenzone kan komen waardoor alle energie gestoken kan worden in het plezier om te spelen. Ondanks de malheur weten de vrouwen toch elke wedstrijd sets te winnen en punten te sprokkelen.
Nadat vorige week Floor Kamps met een enkelblessure uitviel, werd buitenaanvaller Josefine Uittenbogert spelverdeler. Zij moest de afgelopen week meteen twee keer flink aan de bak. Dinsdag was dat in Harderwijk tegen VVH waar de vrouwen dicht bij een beter resultaat waren maar toch met 3-1 verloren. Zaterdag, in de derde wedstrijd in één week, was Dynamo 4 uit Apeldoorn de tegenstander. TweeVV won weliswaar de tweede set, eigenlijk vrij gemakkelijk door mooie opslagseries. Maar de opslag van de tegenpartij was in de andere sets zo goed dat de vrouwen daar weinig vat op hadden en in de vierde set was de pap echt op.

Programma
Zaterdag 25 maart is er eindelijk weer een thuisdag voor TweeVV. De vrouwen spelen om 15.15 uur tegen Voorwaarts uit Twello, de mannen om 17.30 uur ook tegen Voorwaarts. Maar donderdag 23 maart, om 21.00 uur, spelen de mannen eerst nog thuis tegen Blauw Wit uit Oldebroek.

[Archieffoto door Gerhard Oostindië]