Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV mannen stomen door, vrouwen zwaar programma

Donderdag 1 februari speelden de mannen van TweeVV uit in Barneveld tegen SSS. De zaterdag er na bezochten de vrouwen Nijmegen om tegen Heyendaal te spelen. De mannen zetten hun zegereeks voort terwijl de vrouwen pas op de plaats moesten maken.

Mannen stomen door

Ook de vierde wedstrijd in 2024 werd gewonnen door de mannen van TweeVV. Daarmee zijn zij dit jaar nog ongeslagen en hebben 16 punten bij elkaar geslagen. Niet iedereen kon de wedstrijd spelen, maar het team was wel weer compleet. Aan de wedstrijd in de nog immer te hete Meerwaarde was vooraf door zowel aan- als afhang geen bijzondere lading gegeven; SSS had immers TweeVV duidelijk de deur van het bekertoernooi gewezen en ook de thuiswedstrijd tegen SSS was al zonder enige glans met 0-4 verloren gegaan. Het nu thuisspelende SSS met een fiere tweede plek op de ranglijst zou TweeVV er wel weer dik van langs geven. Niets was echter minder waar.

Watertanden

In de eerste set stond TweeVV met 18-23 voor maar op raadselachtige wijze wist SSS die 23 te fixeren en de set met 25-23 naar zich toe te trekken. Dat was een stevige mentale tik maar TweeVV zette het spel van de eerste set in de tweede set rustig door. De vele, vele foute services en passes werden overtroffen in aantal door mooie aanvallen en bij tijd en wijle een blokkering om van te watertanden.

In de derde set bleef TweeVV sterk spelen tegen de kompanen van Michiel van de Beek (die meer in zijn mars heeft dan het derde divisieniveau maar liever lood giet dan hogerop of in het buitenland speelt) waardoor deze spannende set met 24-26 werd gewonnen.

Prestatie

Na deze inspanning leek de pap op bij de Edenaren want de vierde set werd dik verloren. Voor de vijfde set had niemand meer een stuiver voor TweeVV willen geven maar vanaf het eerste fluitsignaal werd er vol ingegaan en kreeg SSS de tweede thuisnederlaag van dit seizoen te verwerken. Een prestatie van formaat.

Setstanden: 25-23, 22-25, 24-26, 25-14, 9-15.

Vrouwen zwaar programma

Na de opstekers van afgelopen week voor de TweeVVse vrouwen moest tegen Heyendaal pas op de plaats worden gemaakt. Hoewel wel een punt mee naar Ede werd genomen, waren de Nijmeegsen volgens aanvoerster Floor Kamps de terechte winnaar.

Aanpassing

TweeVV kampte met een zieke libero. Hierdoor stond de aanvoerster op deze positie en moest er her en der wat geschoven worden in de opstelling. Heyendaal speelde sterk met vooral in de eerste en tweede set een prima servicedruk. TweeVV had hier veel moeite mee en áls de bal al netjes bij de spelverdeelster kwam, waardoor de set-up kans van slagen had, werden de aanvalsballen door Heyendaal goed verdedigd.

Leuk

Toch ervoeren de Edesen het als een leuke wedstrijd waarbij in de derde set keihard werd gevochten voor elk punt en slim werd gespeeld. Het voelde als een terechte beloning toen deze set werd gewonnen.

Ook bij de vrouwen leek de pap op in de vierde set en dat bleek ook zo te zijn: veel fouten van TweeVV en te makkelijke ballen voor Heyendaal. Ondanks het goede gevoel hield het dus na de vierde set op.

Setstanden: 25-21, 25-22, 20-25, 25-11.

Zwaar

De vrouwen hebben een zwaar programma voor de boeg. Aanstaande zaterdag treedt nummer vier SSS aan in de Topsporthal waarna in de volgende twee weken met nummer twee – VVH uit Harderwijk – en één – Rebelle uit Dieren – in het strijdperk wordt getreden.

Komende wedstrijden

De vrouwen en mannen spelen zaterdag 10 februari thuis in Knaap’s Sportpaleis. De vrouwen om 13:00 tegen het tweede van SSS; de mannen om 15:15 tegen het tweede van Pegasus.