Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV mannen te laat op gang

Zaterdag 10 februari speelden de mannen van het eerste van TweeVV thuis tegen het tweede team van Pegasus uit Nijmegen. Diverse perikelen lagen ten grondslag aan het verzetten van de wedstrijd van het eerste vrouwenteam van TweeVV. Een belangrijke reden was dat de coach óók het vierde vrouwenteam moest coachen dat tegelijkertijd zou spelen. Het eerste vrouwenteam speelde daarom deze zaterdag niet. Het was in meerdere opzichten een niet memorabele dag want van de negen thuiswedstrijden werden slechts drie gewonnen: het vijfde vrouwenteam en meisjes B1 en B2 zorgden voor de lichtpunten.

Het tweede mannenteam speelde een leuke wedstrijd met hilarische momenten maar moest in de vijfde set nét het hoofd buigen voor SSS. Het vierde vrouwenteam speelde tegen de koploper en deed dat niet onaardig; het was een tijdje geleden maar het spel zag er weer eens goed uit.

Set één en twee

Aan de zegereeks van het eerste mannenteam van TweeVV kwam afgelopen zaterdag een einde door de sterk spelende mannen van Pegasus uit Nijmegen. De Edenaren oogden de eerste twee sets minder fit en fris dan de Nijmegenaren en dat was niet naar verwachting want de helft van hen kwam net terug uit de Alpen met bergen energievolle vrieslucht nog in de neusgaten.

Het was af en toe een waar foutenfestijn en het laatste punt in de eerste set was symbolisch voor het spel: service in het net. In de tweede set begon TweeVV sporen van volleybal te vertonen waarbij de terugkeer van Jurjen Landman opviel. Als vanouds poneerde hij de bal regelmatig onmogelijk diagonaal binnen de drie meter. “Ik ben blij hoe ik heb gespeeld, dat ging lekker.” gaf hij na de wedstrijd aan.

Set drie en vier

Het betere spel resulteerde in de winst van set 3. Na de wat matte vertoning in de eerste twee sets was het nu een echte wedstrijd geworden. Het publiek werd enthousiaster en opmerkingen over het terugvragen van het geld voor het toegangsbewijs verstomden. Set vier leverde mooi vuurwerk op van beide kanten maar in de slotfase had TweeVV de scheids niet mee en was te krampachtig in de afronding. De hoop op een vijfde set werd door Pegasus koelbloedig de grond in geslagen.

Setstanden: 17-25, 21-25, 25-22, 25-27.

Komende wedstrijden

We hebben te maken met een miniwinterstop want de vrouwen en mannen spelen pas weer op zaterdag 2 maart thuis in Knaap’s Sportpaleis. De vrouwen om 13:00 tegen het eerste van Athena (huidige nummer twee); de mannen om 15:15 tegen het derde van VoCASA (huidige nummer 6, net onder TweeVV).