Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV met moeite langs NVC

De mannen van TweeVV speelden thuis in ’t Riet tegen NVC uit Nijkerk. Met veel moeite lukte het om de winst van 3-1 binnen te slepen.

TweeVV kroop door het oog van de naald en als beloning stijgen zij van plek zeven naar plek vier op de ranglijst. Maar zij moesten er hard voor werken want het ging niet vanzelf. Het schortte bij de Edenaren vooral aan een constante servicedruk op de tegenstander waardoor deze bij vlagen aanvallend flink doorkwam. Daarentegen waren er bij TweeVV ook fraaie aanvalsstaaltjes te zien van Jurjen Landman en John Bos die uitstekend bediend werden door spelverdeler Martijn Drost.

Nadat de eerste twee sets gewonnen waren, slopen er in de derde set meer foutjes in het spel waardoor TweeVV steeds enkele punten achter bleef. Die set ging dan ook verloren. NVC voelde dat er meer inzat en begon furieus en met veel kabaal aan de vierde set. Dat werkte want TweeVV stond snel met 2-9 achter. Langzamerhand liepen de mannen echter in, onder meer door een sterke opslagserie van John Bos op het juiste moment.

Druk op tegenstander

Aan het eind van de vierde set werd het weer heel spannend: halen ze de set en de winst binnen of komt er een vijfde set? Ineens lukte het TweeVV om de druk op de tegenstander te verhogen die nu fout op fout maakte. Vanaf de gevaarlijke stand van 21-23 begon Martijn Drost aan een sterke opslagserie die hij, gesteund door het luid aanwezige publiek, afrondde bij 25-23. Daarmee slepen ze vier heel belangrijke punten binnen.

Vrijdagavond 24 februari spelen de mannen om 21.15 uur in de Alternohal in Apeldoorn tegen Alterno 4 dat op de derde plek staat. De vrouwen zijn vrij.