Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV nipt onderuit in Nijmegen

Na het goede spoor hervonden te hebben tegen Pegasus uit Nijmegen-Oost werd gisteravond tegen de mannen van VoCASA uit Nijmegen-Zuid te veel medelijden getoond.

Na een voorsprong van 0-2 in sets trad de ontsporing in en werd uiteindelijk verloren met 3-2.

Nijmegen Met drie teams in deze derde divisiepoule is Nijmegen goed vertegenwoordigd en dat betekent voor TweeVV stevige ritjes bij uitwedstrijden. Ook deze pot begon weer om 21:30 en dat is toch niet ideaal ook al is de gemiddelde leeftijd van het eerste mannenteam van TweeVV na afgelopen seizoen drastisch gedaald. Ook coach Floor Kamps kan leukere dingen verzinnen dan doordeweeks na middernacht het huis in te moeten sluipen.

Nadenken De eerste twee sets speelden de Edese mannen goed. Het leek wel of er goed werd nagedacht maar in ieder geval werd steeds goed gekozen; alles klopte. In set drie was dat even weg. De wissels konden het verschil niet maken en deze set was een koude douche waarin slechts 14 punten werden gesprokkeld.

De vierde set werd gestart zoals de eerste set, goed spelend en daardoor ook een ruime voorsprong van 5 punten: 18-23. Maar toen kwam de klad er in en werd regelmatig voor een foute oplossing gekozen. Complimenten voor de mannen van VoCASA in deze fase want hun service zorgde voor veel druk.

Bitter De 5e set was óók nog voor VoCASA. Na de vrijwel zekere winst van 1-3 bij de stand van 18-23 in de 4e set was dit voor TweeVV een bittere pil die met het nodige vocht geslikt moest worden.

Setstanden: 16-25, 23-25, 25-14, 26-24, 15-11

De bittere nasmaak is aanstaande dinsdag hopelijk helemaal weggespoeld als er thuis in de 2e ronde van de beker gespeeld moet worden.

Komende wedstrijden

H1 speelt dinsdag 14 november om 21:00 in Knaap’s Sportpaleis tegen SSSH4 de 2e wedstrijd in de beker.

D1 speelt zaterdag 11 november om 15:00 in de Sijpel in Harderwijk tegen Athena Group VVH D1.