Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV nog niet op dreef dit jaar

De resultaten blijven dit jaar nog achter bij TweeVV. Dat komt vooral door de krappe selecties door allerlei omstandigheden. In Apeldoorn won Alterno3 met 3-2 van de vrouwen van TweeVV, bij de mannen won Blauw Wit in Oldebroek met 4-0 van TweeVV.

Door blessures, werkomstandigheden en het vertrek van spelverdeler Vaiva Mikalkenaite kampen de vrouwen van TweeVV met een uiterst krappe selectie zonder een vaste spelverdeler. En dus moet trainer/coach Joke Kamps creatieve oplossingen blijven bedenken. Zij was dan ook blij met de twee punten die deze wedstrijd opleverde want het doel is om nu elke wedstrijd punten te sprokkelen om uit de gevarenzone te blijven.
Tegen Alterno startte TweeVV slecht maar vanaf de derde set liep het beter nadat Joke Kamps koos voor een ander spelsysteem. Dat bracht meer vastigheid en het spelplezier kwam terug. En dus wisten de vrouwen in set drie en vier de winst naar zich toe te trekken. In de beslissende set kreeg TweeVV geen grip meer op een van de aanvallers van Alterno, die set én de winst gingen naar de tegenstander.

Mannen
TweeVV was met slechts zes spelers afgereisd naar Oldebroek. Daardoor kreeg libero Maarten van Wensveen de rol van aanvaller en de midaanvallers, die normaal niet meedraaien in het achterveld, moesten nu ook verdedigend aan de bak. In deze samenstelling had TweeVV vooraf geen enkele illusie om van het degelijke Blauw Wit, dat hoger op de ranglijst staat, sets te kunnen pakken.
De mannen hadden nu wel een sterke passlijn met de twee beste passers naast elkaar maar aan het net kwamen ze tekort om een verschil te maken. Elke set ging het in het begin gelijk op en steeds wist de tegenstander een flink tandje bij te zetten zo rond de 12-12, waar zij geen antwoord op hadden. Speler/coach Geert Meijer: “Gezien de omstandigheden zat er ook niet meer in voor ons vandaag. Ik denk dat we trots kunnen zijn op de flexibiliteit en de vechtlust. Maar dat was voor vandaag helaas niet genoeg.”

Programma
Komend weekend zijn beide teams vrij. De mannen spelen donderdag 9 februari om 21.00 uur in de Van der Knaaphal nog wel een bekerwedstrijd.
Zaterdag 18 februari is de eerste thuisdag van 2023. Dan spelen de vrouwen om 15.15 uur tegen WaHo uit Wageningen, de mannen om 17.30 uur tegen Scylla2, ook uit Wageningen.

[Foto: Erik Jan Zuil]