Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV sluit competitie af met winst

De vrouwen van TweeVV speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen, thuis in de Van der Knaaphal, tegen Voorwaarts uit Twello. En ze wonnen, al was het moeizaam, met 3-2. De mannen waren al klaar met de competitie.

Trainer/coach Patrick Renting moest weer improviseren in deze laatste wedstrijd want belangrijke spelers als Lize Meijer en Floor Kamps waren afwezig. Routinier Cindy Muller en de jonge Jasmijn van der Linden waren er als hun vervangers bij terwijl spelverdeler Astrid van Eck op de bank begon omdat zij overal inzetbaar is. En dat werd al nodig in de eerste twee sets waarin TweeVV niet met overtuiging speelde alsof de fut er helemaal uit was. Beide sets gingen verloren. Vanaf de derde set kwam Astrid van Eck er weer in als vaste spelverdeler en dat had meteen effect. Nadat het eerst nog even gelijk opging, kwam TweeVV tot leven, was er weer service- en aanvalsdruk en met Cindy Muller in het veld werd ook de verdediging sterker. Met 25-16, 25-18 en 15-11 was de wedstrijd uiteindelijk toch nog duidelijk voor TweeVV, een mooi einde van de competitie.

Einde seizoen
Het zit erop voor dit seizoen voor TweeVV. In september start de competitie weer, een competitie waarvan je hoopt dat die weer normaal zal verlopen. In de afgelopen incomplete competitie – zonder promotie en degradatie – eindigden de vrouwen op de vierde plek en de mannen in de middenmoot, beide teams in de Derde Divisie.

Toekomst
Het ziet ernaar uit dat beide teams grotendeels intact blijven. Bij de mannen vertrekt alleen Jeroen Lith terwijl Jeroen Jagersma al eerder afscheid had genomen. De selectie blijft voldoende breed om volgend seizoen mee van start te gaan.
Bij de vrouwen vertrekken Lymée Spoelstra en Michelle Vis. Daar zal zeker aanvulling moeten komen. Ook trainer/coach Patrick Renting vertrekt, hij stopt helemaal met het trainerschap. TweeVV moet dus de komende weken op zoek naar trainers, ook voor de mannen trouwens, én spelers voor de vrouwenselectie.