Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV sluit seizoen af met royale overwinningen

Zowel de mannen als de vrouwen zorgden thuis voor prachtige overwinningen op de laatste competitiedag. De mannen wonnen met 4-0 van Avior uit Schalkhaar, de vrouwen met 4-0 van Renswouw 2 uit Renswoude.

De vrouwen van TweeVV verrassen door dit seizoen op een onverwachte derde plaats te eindigen in de eerste klasse. En dat kwam vooral door de onverwachte 4-0-zege op Renswouw dat op de derde plek stond. TweeVV was heel gemotiveerd om deze laatste wedstrijd van het seizoen heel goed te spelen. En dat lukte. De vrouwen hadden het initiatief, alleen in set drie kwamen ze met 19-23 achter te staan en ging het dus bijna mis. Maar Vaiva Mikalkenaite kwam aan de opslag en vanaf dat moment liep TweeVV over de tegenstander heen, het werd 25-23. TweeVV bleef goed spelen terwijl de tegenstander het op leek te geven. Trainer/coach Peter Spoelstra: “Ik ben heel tevreden dat we het seizoen zó kunnen afsluiten. Vooraf hadden we niet gedacht om met dit jonge team zo hoog te kunnen eindigen! Volgend seizoen ga ik verder bouwen met dit team. De verwachting is dat de meeste spelers zullen blijven.”

Mannen
De mannen van TweeVV speelden tegen Avior dat al gedegradeerd is. Op voorhand een gemakkelijk strijd zou je zeggen. Toch hadden de mannen het niet gemakkelijk met de tegenstander die verdedigend en blokkerend veel had. TweeVV begon de eerste drie sets dan ook met een achterstand. Maar de Edenaren wisten de druk flink op te voeren met hun opslag en dat maakte dat TweeVV de winst met 4-0 toch veilig kon stellen. De mannen eindigen daarmee op een mooie vijfde plek. Aanvoerder Casper Kooi: “Wij vinden het een mooie prestatie, de vijfde plek in de promotieklasse. Zeker als je bedenkt dat we geen coach hadden, dat we slechts één keer per week trainen en we vaak wisselende samenstellingen hebben. Volgend seizoen blijft de ploeg bij elkaar en ook trainer Steven Ottevanger, de libero van Vallei Volleybal Prins, gaat door.”

Andere poule
Afgelopen seizoen speelden de mannen vrijwel nergens in de buurt en ook vaak laat op de avond. Dat was geen favoriete tijd voor de Edenaren. Daarom hebben zij bij de Nevobo gevraagd om volgend seizoen in een andere poule ingedeeld te worden zodat ze in de eigen regio kunnen spelen en vooral ook op de zaterdagen. Ook voor het eigen publiek wordt het dan gemakkelijker om uitwedstrijden bij te wonen.