Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV start het nieuwe jaar slecht

Beide teams van TweeVV verloren hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. De vrouwen overkwam dat in een vijfsetter, in Epe, tegen Ormi met 3-2, de mannen werden in Wijchen overlopen door Trivos en verloren daar met 4-0.

De vrouwen misten drie belangrijke spelers en dus had trainer/coach Joke Kamps slechts de beschikking over één wisselspeler. De eerste en derde set waren voor TweeVV en dat lag vooral aan een heel sterke opslag waar de tegenstander geen grip op kreeg in die sets. De vrouwen verloren de wedstrijd met 3-2 van dit Ormi maar het had zomaar ook op een 1-3 winst kunnen uitlopen want daar zat het team heel dichtbij in de vierde set. Weliswaar kwam de tegenstander in die set met 10-0 voor, nu door een sterke opslag van hun kant, maar Vaiva Mikalkenaite bracht TweeVV, ook met een geweldige opslagserie, terug in de set waarna het gelijk opging. Door twee twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter aan het eind ging de set nét verloren. Joke Kamps: “Helaas was In de vijfde set de pap op bij ons. Door het gebrek aan wisselspelers hebben we deze wedstrijd verloren, vrees ik.” De jonge Merit Zuil maakt grote stappen, zij speelde aanvallend sterk en aan het net was ze uiterst alert.

Mannen
De mannen van TweeVV reisden af naar Wijchen om het op te nemen tegen Trivos. En hoewel deze tegenstander op de eerste plek van de ranglijst staat, was de manier waarop TweeVV verloor beschamend. In geen enkele set haalden de Edenaren hun niveau en deden zij zichzelf enorm tekort. Natuurlijk was de afwezigheid van aanvaller John Bos en spelverdeler Aldo van Kranenbarg een aderlating maar dan nog. In de thuiswedstrijd, waarin ze nipt met 2-3 verloren van Trivos,  kon TweeVV tegen dit team wél goed weerstand bieden. Deze keer was het echt ondermaats.

Programma
Donderdag 19 januari spelen de mannen in Barneveld tegen SSS4, de nummer twee van de ranglijst. Ze spelen om 19.00 in De Meerwaarde. De vrouwen gaan zaterdag 21 januari naar Scherpenzeel waar ze om 15.00 uur spelen tegen Set Up’69. Daarvooruit hebben de vrouwen dinsdagavond de 17e nog een bekerwedstrijd in Eibergen tegen Boemerang.

[(Archief)foto van Gerhard Oostindië: Aanval van Merit Zuil in de thuiswedstrijd tegen Dynamo]