Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Beide TweeVV-teams verliezen in vijfsetters

Zowel de mannen als de vrouwen van TweeVV verloren maar nét hun uitwedstrijden met 3-2. De mannen verloren in Wageningen van het tweede team van Scylla, de vrouwen verloren in Deventer van Avior 2.

De mannen begonnen hun wedstrijd tegen de Wageningers heel goed. Invaller Jordi van Beusichem uit het tweede team begon op het midden omdat twee midspelers, Geert Meijer en Kees Schipstra door blessures aan de kant staan. De buitenaanvallers wisten veel direct te scoren. Met 21-25 was de set voor TweeVV. De mannen zetten hun goede spel voort en in de tweede set namen de Edenaren al snel een 3-11 voorsprong. Vanaf dat moment draaiden de rollen echter om. Scylla zette veel meer druk met de opslag en daar had TweeVV moeite mee. Aanvoerder Casper Kooi: “Wij hadden vanaf dat moment ook moeite met hun aanval en blokkerend kwamen we er niet aan te pas. Daarom hebben we vanaf set drie een omwisseling doorgevoerd. Buitenaanvaller Kevin van de Pol ging naar de midpositie en dat pakte blokkerend goed uit.”
Na vier sets stonden beide ploegen gelijk en dus was een vijfde set nodig die in eerste instantie gelijk opging maar uiteindelijk was Scylla de betere ploeg en trok de wedstrijd naar zich toe.

Vrouwen
Tegenstander Avior en TweeVV waren aan elkaar gewaagd. Winst en verlies in sets ging om en om al was de winst van de derde set voor TweeVV kantje boord. Dankzij een time out van trainer/coach Joke Kamps met de opdracht: “Speel vanaf nu alles of niks”, én een geweldige opslagserie van Josefine Uittenbogert op het juiste moment, won TweeVV na een flinke achterstand toch nog deze set.
Jammer was dat het scheidrechtersduo niet altijd even alert was. Inrollende ballen van een andere wedstrijd werden niet afgefloten en dat kostte TweeVV een paar punten. Desalniettemin kwam TweeVV in deze wedstrijd blokkerend tekort tegen dit team en ook serverend zette TweeVV te weinig druk. Avior won verdiend de vijfde set en daarmee de wedstrijd met 3-2.

Programma
Zaterdag spelen beide teams weer thuis in de Van der Knaaphal, beide om 15.15 uur. De mannen ontvangen op veld 1 het hooggeklasseerde  Renswouw. De vrouwen spelen op veld 3 tegen VVH uit Harderwijk. Daarna spelen de vrouwen alweer op dinsdag 15 november om 21.00 uur in de Van der Knaaphal de inhaalwedstrijd tegen Set Up’69 uit Scherpenzeel.