Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV wint derby tegen WaHo

Na de verloren wedstrijd vorige week volgden de vrouwen van TweeVV het advies op om alle zeilen bij te zetten. Van de streekgenoot uit Wageningen werd vakkundig gewonnen met 3-1. Setstanden 25-16, 25-21, 25-22, 20-25.

Krachtige eerste set

Op een doordeweekse avond om 9 uur een wedstrijd spelen is geen sinecure. De speelsters uit Ede gingen hier beter mee om dan die van het studentikoze WaHo. Dit was mede te danken aan het trouwe publiek dat de tribunes vulde, ondanks wederom de afwezigheid van de drank- en versnaperingendienstverlening. Inmiddels nemen de toeschouwers hun maatregelen zoals daar zijn het meetorsen van sappige krachtige druiven, kaakjes, krachtrepen en tot de rand gevulde bidons waarvan de inhoud niet genoemd mag worden. Ook vanuit Wageningen was een handvol fans meegereisd maar die kon geen potten breken. In de eerste set was er voor TweeVV geen vuiltje aan de lucht of het moet de duidelijke touchébal zijn geweest op een stand van 19-12 die iedereen zag behalve de scheidsrechters. Dit gelukje werd WaHo wel gegund want de set werd vervolgens afgetekend door Sofie van Knippenberg, Rachel Ravenhorst, Marije Germans, Daniëlle Dijkstra, Merit Zuil, Esmée van Asselt en Ireen de Vries gewonnen.

Mooi spel

In de tweede set werd het mooie spel door TweeVV voortgezet met spannende ralleys, krachtige aanvallen en slimme ballen zoals een slimme doortikker van de spelverdeelster. Omdat WaHo beter ging spelen was het niet vanzelfsprekend dat ook deze set door TweeVV zou worden gewonnen. Een lange servicereeks van de gevaarlijke nummer 3 van WaHo noopte coach Joke Kamps tot het nemen van een time out. Dit sorteerde tot groot genoegen van het Edese publiek tot het gewenste effect.

Haperingen

De tijd van de wissels brak aan in de derde en vierde set. Onder andere Lymee Spoelstra en Laura Dijkstra kwamen binnen de lijnen maar WaHo speelde beter en kreeg meer en meer hoop op het winnen van op z’n minst één set. Ook zorgde de ontregelende tactiek van WaHo voor onrust bij TweeVV en adrenaline bij de Wageningse speelsters. Luid werden leuzen gescandeerd en ter misleiding werd onderling in het Engels gecommuniceerd. De derde set was nog voor TweeVV maar de vierde moest aan WaHo worden gelaten zodat niet geheel in mineur richting Wageningen afgezakt kon worden. Deze aantrekkelijke wedstrijd liet zien dat TweeVV de weg naar boven weer heeft teruggevonden.

Komende wedstrijden

De vrouwen spelen thuis in Knaap’s Sportpaleis op zaterdag 27 januari om 13:00 uur tegen Voorwaarts. De mannen komen die zaterdag ook in hetzelfde paleis in actie om 15:15 tegen Pegasus.