Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV zorgt voor een spannend sfeertje in ’t Riet

De mannen van TweeVV hadden het onverwacht moeilijk tegen het Arnhemse Arvevo 2, het werd 2‑3 voor de tegenstander. Ook de vrouwen maakten het spannender dan verwacht maar ze wonnen wel met 3-1 van Scylla 3 uit Wageningen.

Het onverwachte gebeurde thuis in ’t Riet, de mannen van TweeVV hadden een heel zware dobber aan Arvevo dat onder aan de ranglijst stond. TweeVV trad aan met de volledige selectie en toch kwamen ze moeilijk tot scoren. In de eerste set al kwamen de Edenaren niet in hun spel, pas in de tweede begon het een beetje te lopen tot halverwege de derde set. Het blok van de tegenstander kreeg grip op de Edese aanval en keer op keer liepen John Bos en Jurjen Landman met hun aanval daarop stuk. Maar ook TweeVV paste zich aan en wist vervolgens strak diagonaal langs het blok te scoren. Persoonlijke foutjes en een slimmer spelend Arvevo zorgden voor een nipt verlies van set drie met 25-27. TweeVV trok in de vierde set met 25-23 de stand weer gelijk waarna een beslissende vijfde set volgde die kansloos door TweeVV verloren werd.

Vrouwen
In de competitie bij de vrouwen is er iets bijzonders aan de hand. Spelers van teams die in dezelfde klasse spelen mogen bij elkaar over en weer invallen volgens de officiële regels. En daarvan hebben zowel TweeVV als Scylla uit Wageningen zaterdag gebruik gemaakt om bij elkaar punten af te snoepen. Want zowel TweeVV als Scylla azen op het kampioenschap van de eerste klasse.
En dus trad TweeVV aan tegen een versterkt Scylla 3 en moesten de vrouwen flink aan de bak om hun eerste positie te verdedigen. De eerste twee sets gingen dan ook moeizaam, de eerste won TweeVV met 26-24, de tweede ging verloren met 22-25 maar daarna begonnen de vrouwen te draaien. Vooral de variatie met een korte set-up achterover op Rianne Meijer was heel succesvol. Trainer/coach Peter Spoelstra: “We hebben hard moeten werken maar we hebben nergens wat laten liggen en daar ben ik heel tevreden over. We staan met deze winst nog bovenaan maar op één punt gevolgd door Scylla 2 dat een wedstrijd minder gespeeld heeft”.

Programma
Maandag 22 januari spelen de vrouwen om 20.30 in de Hokhorst in Renswoude tegen Renswouw 2, de mannen spelen donderdag 25 januari om 20.30 uur in ’t Gastland in Rhenen tegen Excelsior.

Foto: Pascal Ros en Leontien van der Bent