Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Twello en Nijmegen aan zegekar TweeVV

Zaterdag 27 januari speelden de vrouwen en mannen van TweeVV een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Voorwaarts uit Twello en Pegasus uit Nijmegen. Beide aantrekkelijke wedstrijden werden door TweeVV gewonnen met 3-1 onder het toeziend oog van erelid Wim Knap.

Vrouwen houden goede lijn vast

Door tweemaal binnen een week met de 3-1 te winnen haalt TweeVV 8 punten binnen en dat is een lekker gevoel aldus coach Joke Kamps. Hierdoor ontstijgen de vrouwen de onderste regionen van de ranglijst en kunnen de komende wedstrijden met meer zelfvertrouwen tegemoet worden gezien.

Na een longonsteking waagde aanvoerster Floor Kamps zich weer in het veld en zo wordt het team langzamerhand weer compleet. Merit Zuil was deze keer afwezig vanwege buitenlandse verplichtingen en Josefine Uittenbogert zat nog op de bank want de extra supporter die zij meetorst tekent zich nu per week duidelijker af.

Derde set voor Twello

Gezien het spelbeeld in de eerste twee sets zag het ernaar uit dat TweeVV met 4-0 zou winnen en daarmee 5 punten thuis zou houden maar de vrouwen uit Twello vonden het nodig de derde set af te snoepen. Hierdoor waren de Edese vrouwen getergd en gooiden er in de vierde set een dikke schep bovenop om te laten zien wie hier de bazin was; de setwinst met 25-13 liet niets aan de verbeelding over.

Setstanden: 25-20, 25-20, 21-25, 25-13.

Mannen weren directe concurrent

De mannen, vijfde in de stand, speelden tegen directe concurrent – want zesde in het klassement – Pegasus uit Nijmegen. Vanuit Nijmegen komen veel teams met prachtige liederen en geschreeuwde oneliners. Het is een hele kunst om het door Pegasus ten gehore gebrachte te vertalen maar het klonk ongeveer als volgt: “Wij zijn Pegasus en voor niemand bang en op de tribune is het een gekkenhuis HEE HEE HEE” en dan tien keer zo hard. Pegasus kwam er in de eerste set echter achter dat de mannen van TweeVV daar totaal niet van onder de indruk waren en de eerste set binnen no time op hun naam schreven.

In de tweede set liet Pegasus beter spel zien en werd het behoorlijk spannend. Maar de meeste spanning zat in de laatste set toen TweeVV al met 3-0 in sets voor stond. Pegasus wilde niet naar Nijmegen terugvliegen zonder set en met talloze setpoints over en weer lukte het de Nijmegenaren de vierde set met 26-28 te winnen.

Stevige vijfde plek

Door de winst heeft TweeVV de vijfde plek verstevigd en nummer 6 Pegasus 3 punten meer van zich afgehouden. Sponsor Trent drukte de waardering hiervoor uit in de vorm van een teamschaal frikandel speciaal en een fraai gekalligrafeerde volleybal.

Setstanden: 25-18, 26-24, 25-18, 26-28.

Komende wedstrijden

De mannen spelen donderdag 1 februari uit tegen SSS in Barneveld en de vrouwen spelen zaterdag 3 februari uit tegen Heyendaal in Nijmegen.