Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Twintigste TweeVV Boeken- en Platenbeurs groot succes

De eerste zaterdag van november is het altijd raak in ’t Laag in Bennekom: de door wijlen Lia van den Eertwegh in het leven geroepen TweeVV Boeken- en Platenbeurs.

Het hele jaar door worden boeken en platen verzameld op verschillende min of meer geheime locaties die zijn aangelegd door Boekvertrek, van de Hoef Logistiek en de Lunterse Vrouw Weideboerderij. Dit is noodzakelijk vanwege de vele kostbare exemplaren die zich in het aanbod bevinden waarvan enkele zelfs nog in de vorige eeuw zijn gedrukt of geperst. De organisatie probeert de risico’s daarom zoveel mogelijk te spreiden, temeer daar de verzameling boeken en platen slechts te verzekeren valt tegen een premie die hoger is dan de opbrengst van de beurs.

De vrijwilligers die meehelpen met het transport worden ook pas één dag voordat de beurs plaatsvindt, vagelijk ingelicht over afhaaladressen en de te rijden routes. Maar ook dan nog kunnen op elk willekeurig moment wijzigingen doorgevoerd worden, alles ter beveiliging van de kostbare lading.

Het was de 20e keer dat de beurs werd georganiseerd en de opbrengst was dik tweeduizend euro. Hier kan volleybalvereniging TweeVV in Ede weer mooie dingen mee realiseren.

Dank aan de organisatie en vrijwilligers die zich in het zweet hebben gewerkt om de inhoud van de tientallen bananendozen op een sfeervolle wijze te etaleren. Vooral dank aan de schatjagers, bibliofielen en leesgragen die voor de formidabele opbrengst van deze dag hebben gezorgd.