Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Veelbelovende start van het seizoen voor TweeVV

Zowel de mannen als de vrouwen van volleybalvereniging TweeVV zijn het nieuwe seizoen gestart met een overwinning. De mannen versloegen in Schalkhaar een team van Avior eenvoudig met 1-3, de vrouwen hadden in Renswoude een vijfsetter nodig voor de winst.

Het nieuwe seizoen brengt voor TweeVV weer nieuwe kansen met nieuwe spelers bij de vrouwen en een nieuwe trainer bij de mannen. Met de komst van eredivisionist Vallei Volleybal Prins naar Ede kwam ook de jonge Steven Ottevanger, libero bij Prins, mee. En hij meldde zich als trainer voor de mannenselectie van TweeVV. “We zijn heel blij met hem”, zegt aanvoerder Casper Kooi, “hij doet het heel goed en komt met leuke, aantrekkelijke oefeningen. Het coachen doen we zelf want Steven heeft dan verplichtingen bij zijn eigen team.”
Bij de mannen is de selectie, uitkomend in de promotieklasse, vrijwel hetzelfde gebleven. Alleen Tristan Coppes is vertrokken en Vincent Oostindië komt het team versterken.

Weinig tegenstand
De uitwedstrijd tegen Avior was geen lastige opgave voor de mannen van TweeVV al moesten ze in de eerste set wel weer even wennen. En dat was jammer omdat deze daardoor nipt verloren ging. Daarna waren de Edenaren heer en meester en maakten ze het karwei gemakkelijk af. TweeVV kwam scorend vaak door met Vincent Oostindië op buiten en ook John Bos was weer succesvol met zijn sprongservice.

Vrouwen
Bij de vrouwen, spelend in de eerste klasse, is er veel veranderd maar trainer Peter Spoelstra is gebleven. Hij start met een nieuw, jong team. Twee spelers zijn naar elders vertrokken en routiniers Cindy Müller en Yvonne Kwaaitaal hebben een stapje terug gedaan evenals Esmee van Asselt die het tweede gaat versterken als spelverdeler. Naast een nieuwe spelverdeler, de jonge Litouwse Vaiva Mikalkenaite, is het team aangevuld met spelers vanuit de jeugd en het tweede team. Middenspeler Leontien van de Bent is overgekomen van Waho uit Wageningen.

Team
Trainer/coach Peter Spoelstra: “In de voorbereiding hebben we veel oefenwedstrijden gespeeld om van deze nieuwe selectie een team te maken. We zijn kennelijk goed op weg want het eerste resultaat is binnen met de verrassende overwinning op Renswouw 2 dat vorig seizoen als tweede eindigde. We hebben goed gespeeld en voor elke bal gevochten.”

Selectie mannen:
Aldo Kranenbarg, John Bos, Casper Kooi, Jurjen Landman, Maarten van Wensveen, Sander Lammertink, Martijn Drost, Kees Schipstra, Senne Koetsier en Vincent Oostindië.
Selectie vrouwen:
Maartje Groeneveld, Jacoline van Benthem, Andrea van Putten, Laura Dijkstra, José Klomp, Sanne van Laar, Daniëlle Dijkstra, Leontien van de Bent, Sanne Germans, Vaiva Mikalkenaite, Rianne van Donzel.