Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Verzet uit Zetten ontzet TweeVV van één set

Ontzettend erg was dat niet want de mannen van TweeVV koesterden de vier punten die in Ede bleven en coach Floor Kamps was trots op haar mannen. Vijf punten waren mooier geweest maar gezien het wedstrijdverloop was het niet zo gek dat de Zettenaren toch ook een set in de wacht sleepten.

Vóór deze wedstrijd stond de thriller op het programma van de vrouwen tegen die van WaHo maar door te weinig beschikbare speelsters aan de kant van TweeVV is deze wedstrijd verzet naar dinsdag 23 januari. Ook wat betreft de wedstrijd van 15 december is het nog maar afwachten of deze doorgang kan vinden.

Coach Floor Kamps startte met spelverdeler Martijn Drost, middens Casper Kooi en Jordi van Beusichem, buitens/diagonalen Johnny Bos, Kevin van de Pol, Jan Burger (terug van blessureleed) en libero Sander Lammertink. De bankzitters kwamen in de loop van het spel ook in actie: Jurjen Landman op buiten (ook terug van blessureleed), Geert Meijer op midden en Jarno Bonnecroy als spelverdeler.

De wedstrijd golfde op en neer al had zo op het oog TweeVV wel steeds de overhand. Toch werd dit niet duidelijk in cijfers uitgedrukt en dat was te danken aan het goed verdedigende spel van Xanthos. Maar ook aan TweeVV dat aanvallen niet liet resulteren in punten en veel kleine foutjes maakte. Door het gelijkopgaande spel was het voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd met diverse hoogte- en dieptepunten. Enkele hoogtepunten die konden worden genoteerd waren de mooie driemeteraanval van de nummer 2 van Xanthos, de harde services van Johnny Bos, het killblock van Jordy van Beusichem en de onnavolgbare ballen van Casper Kooi in combinatie met de nét over de netrand uitstijgende set-ups van Martijn Drost. Daarnaast werd prima verdedigd door onder andere Sander Lammertink en na het warmdraaien van de motor kwam ook Kevin van de Pol aanvallend op dreef.

Jan Burger was lekker bezig maar op 17-12 in de eerste set was het paniek in de tent. Jan ging door zijn enkel en moest met door een theedoek bijeengehouden klomp ijs op de door Jurjen Landman warmgehouden plek op de bank plaatsnemen. Jurjen verving Jan prima en speelde een degelijke wedstrijd.

In de tweede set kwam Geert er in voor Jordy. Xanthos speelde beter dan in de eerste set en TweeVV kwam op een 8-11 achterstand te staan. Tijd voor een time-out maar dat bracht niet direct het gewenste resultaat: op 8-12 ging ook Kevin tegen de vlakte maar hij kon na gedegen inspectie der ledematen gelukkig doorspelen. In deze set viel op dat de spelverdeler van TweeVV vaak buitenspel werd gezet; de set-up moest dan worden overgenomen door een medespeler. Dit speelde Xanthos bewust of onbewust slim. Ondanks het taaie spel trok TweeVV uiteindelijk toch de tweede set naar zich toe.

De derde set was ook weer spannend. Geert had een mooie knal op midden en Jarno was superscherp om in de goede positie te komen voor de set-ups. Helaas werd de trend ’één slachtoffer per set’ doorgezet en nu was het de beurt aan nummer 6 van Xanthos die door één van de spelers van TweeVV werd getorpedeerd bij een al te fanatiek blok. De sets duurden gemiddeld een half uur per stuk en na de derde set gewonnen te hebben klonk opgelucht vanuit het publiek uit de mond van mevrouw A. Noniem: ‘In ieder geval geen 5-setter’.

En , zoals vaak gebeurt, ging de vierde set naar het achterstaande team, al was dit niet zonder slag of stoot. De mannen van TweeVV lieten het op het einde van de set liggen en zo kon Xanthos toch met een enigszins tevreden gevoel terugkeren naar Zetten met hun welverdiende punt.

Setstanden: 27-25, 25-23, 25-22, 25-27.

Komende wedstrijden

H1 speelt vrijdag 15 december om 21:15 in Hokhorst in Renswoude tegen Renswouw H1.

D1 speelt vrijdag 15 december om 20:00 in De Scheg in Deventer tegen Avior D2.