Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vier Nul en Nul Vier

Zaterdag 28 oktober speelde het eerste damesteam van TweeVV tegen D1 van Heyendaal uit Nijmegen. Heren 1 speelde daarna tegen H4 van SSS uit Barneveld. Het waren wedstrijden uit twee verschillende werelden. Helemaal ván de wereld was de sportkantine, de topsporthal onwaardig. Wegens personeelsgebrek bleef deze de hele dag gesloten waardoor het publiek droog stond en de aanmoedigingen vergezeld gingen van het geluid van knorrende magen. Met dank aan de creatieve geesten binnen de vereniging werd de nood enigszins gelenigd tegen een voordelig tarief.

Dames 1: Coach TweeVV verslaat coach Heyendaal

Anders dan de uitslag doet vermoeden waren beide teams aan elkaar gewaagd en waren met name de eerste en laatste set superspannend. In de eerste set speelde TweeVV niet verzorgd en werd daardoor tegen een 17-21 achterstand aangekeken. Nummer zes en zeven van Heyendaal scoorden te veel mooie punten. TweeVV wisselde op de diagonaal en direct daarna op 18-22 vroeg coach Kamps een time-out aan die goed bleek voor een inhaalslag tot 20-22. De coach van Heyendaal, die sowieso al opgewonden was, kreeg het benauwd en vroeg op zijn beurt een time-out aan. Daarna moesten de teams het zelf op zien te lossen in een bloedstollend gevecht, eindigend in 28-26 voor TweeVV.

Voor Heyendaal was dit een dreun die pas in de vierde set een beetje was verwerkt. In de tweede set lieten de Nijmeegsen wel mooie dingen zien, zoals een omloopbal van nummer 7, maar TweeVV speelde zeer gedegen met een uitstekende libero Ireen de Vries. Floor Kamps maakte de tegenstander gek met plaatsballen en Sofie van Knippenberg raakte ze goed op buiten. Het laatste punt in deze set was een killblock van Tess van Asselt en Rachel Ravenhorst. De horror voor Heyendaal was daarmee compleet en In de derde set was Heyendaal echt af en toe de weg kwijt. Mede dankzij mooie services van Rachel ging deze set makkelijk naar TweeVV.

Ondertussen had de coach van Heyendaal het kookpunt bereikt wat resulteerde in een gele kaart.
Dit bleek het medicijn voor een zich oprichtend Heyendaal dat in de vierde set weer goed partij bood.
De setpunten waren dan weer voor Heyendaal, dan weer voor TweeVV en uiteindelijk trok ook in deze laatste set TweeVV aan het langste eind. Setstanden: 28-26, 25-18, 25-13, 29-27.

Heren 1: Duisternis met lichtpuntjes

Van een andere wereld was de wedstrijd van H1 tegen het Barneveldse SSS H4. Dat het vierde team van SSS het eerste herenteam van TweeVV zo om de oren kan slaan, getuigt van het feit dat Barneveld een echt volleybaldorp is. Nu waren er wel verzachtende omstandigheden aan te voeren; drie geblesseerde mannen en twee ingehuurde spelers van het tweede herenteam. Deze twee, Milan Sanders en Dirk Wagensveld, deden het niet onverdienstelijk maar toch was het vechten tegen de bierkaai. Ook al waren er mooie aanvallen van TweeVV, meestal werden deze even mooi verdedigd en scoorde SSS het punt. Snel verwerken en op naar de volgende pot. Setstanden: 16-25, 14-25, 14-25, 17-25.

Komende wedstrijden

D1 speelt donderdag 2 november om 21:30 het Radboud Sportcentrum in Nijmegen tegen Heyendaal D2.
H1 speelt zaterdag 4 november om 14:15 in Ark van Oost in Nijmegen tegen Pegasus H2.