Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vincent Oostindië, de nieuwe voorzitter van TweeVV

Interview: Lia van den Eertwegh

Aan het eind van afgelopen seizoen vond er een voorzitterswisseling plaats. Arjen Bos heeft TweeVV vele jaren geleid, hij was naar binnen en buiten het gezicht van onze vereniging. Dat heeft voor TweeVV veel goeds gebracht.

Maar Arjen heeft zijn zetel in het bestuur beschikbaar gesteld en na een oproep aan de leden wie deze rol op zich zou willen nemen, was het Vincent Oostindië (41) die zich meldde: “Ik was best kritisch over een aantal zaken en als je kritiek hebt en je hebt de kans, dan moet je daar wat aan doen, vind ik.”
Vincent is gepokt en gemazeld binnen TweeVV. Op zijn twaalfde werd hij jeugdlid en jaren later speelde hij in het eerste team. In die periode was hij actief als speler, scheidsrechter en als TC- en JAC-lid. “Ik speelde competitie tot vijftien jaar geleden. Toen veranderde privé van alles en ben ik helemaal gestopt. Ik ging samenwonen met Marieke die ik bij TweeVV leerde kennen en onze dochter Yaël werd geboren. Inmiddels speelt Yaël (nu 15) al een aantal jaren bij TweeVV. En tsja, dan raak je als ouders weer betrokken bij de vereniging. Marieke ging de meisjes trainen en ik zit nu alweer zo’n drie jaar in de TC-jeugd.”

Helder en duidelijk
Vincent raakte steeds meer betrokken bij de vereniging – hij ging ook weer spelen bij Heren 1 na een tijdje met de recreanten meegespeeld te hebben – en hij vond dat een aantal dingen wel anders zouden kunnen. En daar gaat hij zich als voorzitter, samen met het bestuur, voor inzetten: “Heel belangrijk vind ik transparantie, dat we helder en duidelijk zijn naar de leden wat we – ook achter de schermen – doen. Enkele leden zijn nu aan het beleid aan het werken. Wanneer we dat beleid samen hebben vastgesteld, dan vind ik ook dat we ons daaraan moeten houden, dat we consistent zijn. Dat het duidelijk is waar we voor staan en waar we heen gaan.
Maar wat niet moet gebeuren is dat het bestuur alles zelf doet. Fijn is dan ook dat we ondersteund worden door een groep vrijwilligers waaronder een heel aantal leden die onlangs hebben aangegeven iets voor de vereniging te willen doen (beleid, sponsorcommissie, TC).”

Van der Knaaphal
Wanneer we het hebben over Vincents ambities met TweeVV, dan wordt hij helemaal enthousiast: “Ik ben nu bezig mijn netwerk in deze regio uit te breiden. Nu al heb ik veel contacten rondom Talentontwikkeling. Ik ben dan ook heel blij met onze overstap naar de Van der Knaaphal. Dat is ook goed voor TweeVV want nu trainen we allemaal dicht bij elkaar – ook in de Streekhal ernaast – en kunnen we in de horeca van de nieuwe hal elkaar treffen. Het is een mooi café dat uitkijkt over de speelvelden en de open tribunes.
Er gebeurt heel veel bij TweeVV en nu weet bijna niemand dat. Dat wil ik graag veranderen door helder en duidelijk te zijn in wat we doen. Ik wil een club waarbinnen leden in de volle breedte kunnen trainen en spelen, van hoog niveau tot volleyballen in een ontspannen sfeer. We willen meer jeugd aantrekken, vooral ook jongens, die door kunnen stromen naar de seniorenteams. Ede verdient een grotere volleybalclub dan we nu zijn. Daar gaan we voor.”

Persoonlijke vraagjes
Het grappige is dat Vincent ook in het gesprek heel gestructureerd te werk gaat en dat voelt prettig. Hij houdt niet van open eindjes maar van besluiten en helderheid in de taakverdeling. En, o ja, hij vindt ook dat ons eerste mannen- en vrouwenteam niet meer op hetzelfde tijdstip moeten spelen maar na elkaar. Leden en volleybalfans kunnen dan beide wedstrijden volgen en ook de teams kunnen elkaar ondersteunen.

Dan nog drie persoonlijke vraagjes:

  1. Wat is voor jou een avontuurlijke, spannende, onderneming?
    “Dat ik binnenkort aan 3000 man een presentatie mag geven tijdens een grote conferentie in Washington, inclusief livestream.”
  2. Wat is een rare gewoonte van jou?
    “Ik ben op mijn werk verantwoordelijk voor de ict-architectuur bij Rabobank Online, dus als een echte ict’er ben ik heel geordend en heeft bij mij alles een vaste plek.”
  3. Heb je een levensmotto?
    “Ik ben niet van de extremen, heel stabiel eigenlijk.”

Ede, 17 augustus 2018

Het bestuur van TweeVV:
Voorzitter: Vincent Oostindië
Penningmeester: Kees Schipstra
Secretaris: Gerda Welling
Algemeen bestuurslid: Lydia Germans