Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Volleybalcompetitie gestopt, heren 1 promoveert toch naar derde divisie

TweeVV Heren 1

Op 18 maart is de volleybalcompetitie gestopt, net als alle andere sportcompetities, in verband met de coronacrisis. Na raadpleging van de leden besloot de volleybalbond op 31 maart dat er dit seizoen geen winnaars en verliezers zijn. Niemand is kampioen maar er zijn wel promoties en degradaties. 
De eindstand van de competities die inmiddels voor driekwart gespeeld waren, is berekend aan de hand van het wedstrijdquotiënt: het aantal punten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. Dit quotiënt bepaalt de eindstand, aldus de Nevobo.

Promotie
Voor TweeVV betekent dit dat zowel het eerste mannenteam als het vierde vrouwenteam, die allebei bovenaan staan én het beste wedstrijdquotiënt van hun poules hebben, in het volgende seizoen een niveau hoger gaan uitkomen. De mannen promoveren naar de derde divisie, zij stonden ruim bovenaan en dát op zich is al een geweldige prestatie. Het vierde vrouwenteam promoveert naar de tweede klasse. Beide teams hadden zich graag kampioen willen noemen, dat is immers altijd een bijzondere ervaring, maar alles is anders in deze tijden en dat begrijpt iedereen.
TweeVV komt volgend seizoen nu uit met twee teams in de derde divisie want ook de vrouwen spelen in die klasse. Zij werden zevende en starten voor het tweede seizoen op rij weer in deze divisie.