Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrijwel kansloze missie in Harderwijk voor de vrouwen van TweeVV

Zaterdag 11 november speelden de vrouwen van TweeVV tegen die van VVH uit Harderwijk. De wedstrijd in sporthal de Sijpel begon om drie uur ‘s middags zodat het tijdstip deze keer niet als reden aangevoerd worden voor het verlies van de Edese vrouwen.

Setstanden: 25-14, 27-25, 25-9, 27-25.

Bijzondere wedstrijd In de 1e set ging TweeVV redelijk van start, maar het was lastig grip te krijgen op het snelle spel van Harderwijk. De spelverdeelster van VVH kon de aanvallers goed bedienen en de Edese vrouwen waren op alle fronten net te laat. De setstanden verraden al dat het een bijzondere wedstrijd was: twee sets werd TweeVV weggespeeld en twee sets waren nagelbijtend spannend. De eerste set was duidelijk voor VVH. In de 2e set sijpelde het besef over de speelwijze van VVH door bij TweeVV en kon goed stand worden gehouden. De aanval over 12 scoorde vrij makkelijk maar er was moeite aan de buitenkant en zo kwam VVH toch op een 2-0 voorsprong in sets.

Bijzondere regel Niet alleen de setstanden geven aan dat het een bijzondere wedstrijd was maar ook de scheidsrechter droeg daaraan bij. Aanvoerster Floor Kamps: “Aan het begin van de derde set maakte de scheidsrechter een bijzondere beslissing door voor een opstellingsfout te fluiten wat absoluut geen opstellingsfout was. Er zou sprake zijn van een nieuwe regel of die regel was ter plekke verzonnen en van kracht geworden. Dat kostte ons een paar punten. Later werd deze regel weer ingetrokken en na de wedstrijd gaf de arbitrage toe dat het niet klopte. Maar goed, we stonden dus al snel op een 7-2 achterstand.” Omdat er veel strijd was geleverd in de 2e set en vanwege de tegenslag door een kortdurende regel in de 3e set sloeg de vermoeidheid toe. De twee wissels – Lymee Spoelstra voor Esmée van Asselt en Meike uit D2 voor Laura Dijkstra – konden niet voorkomen dat ook de 3e set verloren ging.

Bijzondere wissel Voor de 4e set werd alle moed nog eens bij elkaar geraapt want de 2e set had laten zien dat er echt wel minimaal één punt uit Harderwijk mee naar huis genomen zou moeten kunnen worden. Die 4e set werd dan ook met hernieuwde energie begonnen met als resultaat veel goede acties en een gelijkopgaande strijd tot de stand van 20-20. Toen gebeurde er weer iets bijzonders: Rachel Ravenhorst ging door haar net herstelde knie en dat zag er niet goed uit. Meike viel daarom in en pakte het goed op, maar het team was toch danig van slag en zo werd de 4e set niet omgezet in een punt voor TweeVV maar gingen alle 5 punten naar VVH.

D1 speelt zaterdag 18 november om 13:00 in Knaap’s Sportpaleis tegen Rebo Woningmakelaars Rebelle D1.

H1 speelt dinsdag 14 november om 21:00 in Knaap’s Sportpaleis tegen SSSH4 de 2e wedstrijd in de beker.