Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen pakken set tegen Avior, Renswouw doet mannen auw

Vrijdag 15 december moest zowel het eerste vrouwen- als mannenteam van TweeVV uit spelen.

De mannen in Renswoude tegen Renswouw H1, de vrouwen in Deventer tegen Avior D2.

Beide partijen gingen verloren voor de teams uit Ede. Toch hebben beide teams een leuke wedstrijd gespeeld.

De Scheg Avior speelt in de Deventer hal De Scheg wat zoveel betekent als een vin die bij een boot in de lengteas onder de kielbalk, maar in ieder geval in het midden van het vlak, wordt geplaatst ter bevordering van de koersvastheid. Koersvast waren de vrouwen van Avior drie sets lang maar de vierde mocht TweeVV mee naar Ede nemen.

Buiten Aanvoerster Floor Kamps kon na een kuitblessure weer meespelen en vond het een leuke pot volleybal. Helaas zijn Laura Dijkstra en Rachel Ravenhorst nog steeds geblesseerd en Josefine Uittenbogert is zwanger zodat de spoeling op buiten nog steeds erg dun is.

Degelijk De hele wedstrijd was de pass goed in orde bij TweeVV en ook de verdediging liep over het algemeen lekker. Avior is een jong team dat goed kan aanvallen. Maar TweeVV had een prima strategie wat betreft blokkering en verdediging waardoor Avior zeker in het begin van de wedstrijd moeite had om te scoren. Ook voor TweeVV was dat helaas moeilijk vanwege het lange blok van de Deventer vrouwen.

De Edese vrouwen waren erg afhankelijk van hun spelverdeelsters; zij moesten proberen het blok van Avior weg te spelen om de aanvallers kans te geven te scoren.

Sets Elke set stond Avior een paar punten voor en richting het einde van de set kon TweeVV het steeds spannend maken. Toch won Avior de eerste drie set maar de laatste set was – mede dankzij een paar lekkere blokpunten van Tess van Asselt – op wilskracht voor TweeVV.
Setstanden: 25-23, 25-17, 25-22, 23-25

De Hokhorst De mannen van TweeVV togen naar De Hokhorst om tegen koploper Renswouw te spelen. Een zware opgave en dat bleek ook wel uit de eindstand.

Weerstand TweeVV bood weliswaar goede tegenstand maar aan het eind van elke set drukte Renswouw goed door met een allesscorende buitenaanvaller. Sander Lammertink had de passing goed onder controle en Johnny Bos werd goed bediend achter de 3 meter vanwaar hij mooi rechtdoor wist te scoren. Jan Borger pakte zijn rol als interimcoach goed op. Het verschil met Renswouw was echter net iets te groot om het echt spannend te maken.

Highlights De hoogtepunten waren dan ook achteraf de tachtig kippenvleugeltjes, de gastvrijheid van beheerder Hans en de gezellige kantine.

Sets Setstanden: 25-17, 25-20, 25-15, 25-21.

Donderdag is de laatste wedstrijd van de mannen dit jaar en wel tegen Focus4U uit Woudenberg in de van der Knaaphal. TweeVV gaat er alles aan doen om de positie in het linkerrijtje veilig te stellen.

Komende wedstrijden

H1 speelt donderdag 21 december in Knaap’s Sportpaleis om 21:00 tegen Focus4UWoudenberg H1.

D1 speelt vrijdag 19 januari om 19:00 in Omnisport in Apeldoorn tegen Dynamo D5.