Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV met opgeheven hoofd ten onder, mannen doen goede zaken

Zaterdag 2 maart speelden de vrouwen en mannen van TweeVV thuis in de Topsporthal in Ede.

De vrouwen traden aan tegen de nummer 2, VVH uit Harderwijk en de mannen tegen VoCASA uit Nijmegen. De vrouwen speelden een intense wedstrijd en kwamen net iets tekort, de mannen lieten zien waarom zij hoger op de ranglijst staan dan de Nijmegenaren.

Harderwijk hard van start

De eerste set van de wedstrijd van de vrouwen ging makkelijk naar VVH met tien punten verschil. Het was bekend dat TweeVV te maken zou krijgen met een sterk Harderwijks team; het staat niet voor niets tweede op de ranglijst met net zo veel verliespunten als de koploper. De prestaties van de Harderwijksen is mede te danken aan de meereizende supporters waaronder de trotse ouders van middenaanvalster Maud Bos met nummer 3 die een puike partij speelde. Na de snelle eerste set hing een clean sheet in de lucht.

Herpakking

In de tweede set herpakte TweeVV zich echter en begon zich een echte wedstrijd te ontspinnen. Nu werd met slechts 6 punten verschil verloren maar toch was het klasseverschil nog goed te merken. De vrouwen van TweeVV hadden echt geen offday maar waren niet bij machte dit verschil in de eerste twee sets teniet te doen. Wel gloorde er hoop en die hoop resulteerde in de derde set in een knappe setwinst voor TweeVV.

De dag was hiermee al geslaagd maar zou de vierde set ook nog gewonnen kunnen worden?

Zinderend

TweeVV en VVH speelden nu op gelijk niveau en dat leverde een waar spektakel op. De klappen van de nummers 2 en 6 van VVH, Kyra Oordt en Simone van Hasselt, die in de eerste twee sets doorslaggevend waren, werden nu goed verdedigd en de Edese vrouwen stonden als één blok erg goed te spelen. Na de zoveelste side-out eindigde de set tenslotte in 29-31 voor VVH en daarmee kon TweeVV met opgeheven hoofd het veld verlaten. Setstanden: 15-25, 21-25, 25-23, 29-31.

Vervolg

Opvallend was dat Floor Kamps de rol van spelverdeelster – met verve – op zich nam, maar gewoonlijk staat zij diagonaal of buiten. Dat spelverdeelster Esmée van Asselt nauwelijks een dag terug was van haar Thailandvakantie met Laura Dijkstra zal hier ongetwijfeld een rol bij hebben gespeeld. Het is interessant om te volgen hoe coach Joke Kamps de komende wedstrijden met deze positie om zal gaan.

Nijmegen maakt het spannend

Na de hick-up tegen Pegasus waarmee een eind kwam aan een mooie serie overwinningen, speelden de mannen van TweeVV een sterke wedstrijd tegen VoCASA uit Nijmegen. De twee teams waren aan elkaar gewaagd, wat ook uit de stand op de ranglijst blijkt: het verschil in punten is niet groot. De eerdere ontmoeting in Nijmegen was ook al een nek-aan-nekrace race, VoCASA won in november vorig jaar met 3-2.

Spelverdelers

De spelverdelers van beide teams waren in goede doen. Martijn Drost kon de hele wedstrijd zijn kunsten vertonen omdat de andere spelverdeler, Jarno Bonnecroy, zijn prioriteiten elders had belegd. Wel stond hij paraat om, mocht het nodig zijn, Martijn af te lossen. Het was niet nodig. Doordat het spel aan beide kanten mooi werd verdeeld kreeg het publiek een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Dat de wedstrijdleiding niet altijd alles goed beoordeelde, deed hier niets aan af, sterker nog, het leverde mooie emotionele taferelen op zowel in het veld als op de tribune.

Spannende sets

De eerste twee sets waren razend spannend. De eerste ging met 27-25 naar TweeVV, de tweede met 27-29 naar VoCASA. De sets duurden lang zodat het publiek waar kreeg voor haar geld. Toen TweeVV de derde set binnenhaalde met wederom 2 punten verschil, leek het verzet bij VoCASA enigszins gebroken. De vierde set was zeker nog goed om aan te gluren maar TweeVV was wel heer en meester en won deze set relatief eenvoudig. Setstanden 27-25, 27-29, 25-22, 25-18.

Vervolg

Na de aderlating van vorig jaar door het betreurde vertrek van Aldo Kranenborg, Maarten Wensveen en Kees Schipstra, heeft Kevin van de Pol voor de volgende schok gezorgd door te laten weten dat hij na dit seizoen stopt met competitievolleybal. Hoe dit verlies opgevangen gaat worden is nog een raadsel.

Komende wedstrijden

De vrouwen spelen donderdag 7 maart alweer en wel thuis om 21:00 tegen SSS 2. Zaterdag 9 maart is het meteen weer presteren geblazen want dan is Rebelle 1 de tegenstander om 15:00 in Theotorne in Dieren.

De mannen gaan 9 maart naar Oldebroek waar ze vanaf 17:00 tegen Blauw Wit 1 spelen in De Talter.