Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV overtuigen in onderlinge strijd tegen het tweede team

De mannen van TweeVV waren vrij maar bij de vrouwen was er een belangrijke wedstrijd, namelijk die tussen het eerste en tweede team. Het eerste trok met duidelijke cijfers de zege naar zich toe.

Het tweede vrouwenteam van TweeVV promoveerde vorig seizoen naar de eerste klasse en treft daarin het eerste als tegenstander. Dat was afgelopen zaterdag. Omdat diagonaalspeler Maartje Groeneveld nog afwezig was, moest trainer/coach Peter Spoelstra een beroep doen op Mila Mekking uit het tweede. “Dit is ook de enige hulp, die, als het aan D2 ligt, geboden zal worden. Want zij zullen er alles aan doen om 1 of meerdere puntjes af te snoepen van D1.Dit is dan ook de enige hulp die we hen geven”, zei een speler van het tweede team vooraf, “we zullen er alles aan doen om één of meer puntjes van hen af te snoepen. Dat zal moeilijk worden want vorige week heeft het eerste al punten laten liggen en dat laten ze niet weer gebeuren.”

Sportieve wedstrijd
Het verschil tussen beide teams is groot: het eerste wil gaan voor het kampioenschap, het tweede staat onder aan de ranglijst. Beide ploegen hebben de punten dus hard nodig. In deze onderlinge wedstrijd ging het er sportief aan toe ook al was het verschil groot. Even was het eerste van TweeVV verrast bij de start van de wedstrijd vanwege de felheid waarmee het tweede begon. Maar daarna dicteerde het eerste de wedstrijd. Peter Spoelstra: “Vrijwel vanaf het begin konden wij ons eigen spel spelen en vooral het tempo hoog houden. Aanvallend waren we sterk met mooie scores van Daniëlle Dijkstra, Rianne Meijer en Dorien Smit. En ook onze servicedruk met lange series van Dorien Smit en Astrid van Eck zorgden ervoor dat het tweede nauwelijks tot een aanval kwam.” Met ruime cijfers won het eerste team en het had de eerste 4-0-overwinning van het seizoen binnen.

Programma
Maandag 20 november spelen de vrouwen de inhaalwedstrijd tegen Gemini 4, om 21.00 uur in Elst.
Zaterdag 25 november spelen de mannen en de vrouwen thuis, om 16.45 uur in ’t Riet, de mannen tegen Wevoc uit Westervoort, de vrouwen tegen Tivoc uit Tiel.