Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV troeven BSVO af in streekderby 

De vrouwen van TweeVV wonnen in hun eerste thuiswedstrijd gemakkelijk van BSVO uit Otterlo met 4-0, terwijl de mannen het zwaar hadden tegen Dynamo 4 uit Apeldoorn met een 0-4-verlies als gevolg.

De vrouwen hadden van trainer/coach Peter Spoelstra als opdracht meegekregen om in elke set direct het initiatief te nemen. En dat lukte uitstekend. Lastiger was het om dat een hele set vast te houden. Peter Spoelstra: “Er sluipt dan toch enige gemakzucht in het spel. Je maakt het jezelf dan extra moeilijk en je geeft de tegenstander de kans weer terug te komen. Maar vanaf de derde set was de knop definitief om: nu gingen wíj het doen!”

En dat gebeurde. Onder leiding van de sterk spelende spelverdeler Vaiva Mikalkenaite en via de bekeken aanvallen van Maartje Groeneveld overliep TweeVV in set drie en vier de tegenstander. Daarbij wist Vaiva de vierde set vanaf punt vijftien in een keer uit te serveren omdat bij BSVO de koek helemaal op was.

Mannen

De mannen hadden de pech dat ze door blessures van Senne Koetsier en libero Maarten van Wensveen én de afwezigheid van hoofdaanvaller Jurjen Landman met slechts één reservespeler aantraden tegen een sterk Dynamo. TweeVV had veel moeite met de opslag van de tegenstander terwijl de mannen zelf nauwelijks servicedruk hadden, ja, zelfs veel opslagfouten maakten. Ook het blok van Dynamo was moeilijk te passeren en hun libero verdedigde uitstekend. Kortom, TweeVV was zichzelf niet tegenover dit team van ervaren spelers. Al waren ze in de derde en vierde toch nog dicht bij setwinst. Maar door een paar foutjes werd het uiteindelijk 0-4 voor de tegenstander.

 Zaterdag 8 oktober spelen de vrouwen om 17.00 uur in Tiel tegen Tivoc, de mannen gaan vrijdag 7 oktober naar Putten om te spelen tegen OMS.