Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV verslaan belangrijke concurrent

In Renswoude troffen de vrouwen van TweeVV een grote concurrent, Renswouw 2, en wonnen met 1-3. De mannen maakten er een spannende vijfsetter van in Rhenen tegen Excelsior, ook zij wonnen maar met 2-3.

De vrouwen startten hun wedstrijd tegen Renswouw 2, dat meestrijdt om de bovenste plaatsen, heel slecht, bijna geen pass kwam aan bij de spelverdeler. Pas in de loop van de tweede set werd het een voor het publiek leuk volleybalspelletje. Een lange opslagserie van Daniëlle Dijkstra zorgde voor die omslag. Vanaf dat moment werkten de vrouwen heel hard en waren ze weer helemaal bij de les. Drie sets lang overklasten ze Renswouw en was de belangrijke winst van 1-3 voor TweeVV dat nu tweede staat. Scylla 2 staat bovenaan met evenveel punten als TweeVV maar met een wedstrijd minder gespeeld.

Mannen
De mannen maakten er een spannende wedstrijd van. Tegenstander Excelsior en TweeVV waren zeer aan elkaar gewaagd. De start was niet goed maar in de tweede set kwamen de mannen in hun spel. De pass kwam goed aan en vooral op het midden konden de aanvallers van TweeVV goed scoren. Bij een voorsprong van 1-2 in sets wilden de Edenaren het in de vierde set afmaken. Dat leek te gaan lukken toen de mannen een flinke voorsprong namen. Er sloop echter onrust in de wedstrijd, de tegenstander kreeg een gele kaart en er ontstond enige rivaliteit tussen de teams wat een extra prikkel gaf aan de tegenstander. Excelsior kwam dichterbij en door enkele persoonlijke fouten aan het eind van de set, ging deze toch verloren. Ook de beslissende vijfde set werd spannend. TweeVV wist een matchpoint van de tegenstander weg te werken en de rollen om te draaien, het werd 15-17.

Programma
Zaterdag 3 februari is er weer een thuisdag in ’t Riet. De mannen spelen tegen de nummer twee, Gemini uit Elst, de vrouwen treffen ook een team van Gemini. Beide wedstrijden zijn om 16.45 uur.