Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV wel  zeker, mannen nog niet zeker van handhaving

Donderdag moesten de mannen in Nijmegen een verlies van 3-1 incasseren tegen Vocasa 3, de vrouwen deden het zaterdag beter in Wijchen waar ze met 1-3 wonnen van Trivos 2.

De vrouwen zijn al een tijdje zeker van handhaving en staan nu op een zesde plek. En dus kunnen zij vrijuit spelen en dat komt heel goed uit in deze laatste periode van de competitie nu het team kampt met grote personele problemen. Met twee reserves uit het tweede team startten de vrouwen in Wijchen meteen geconcentreerd, weer met Josefine Uittenbogert als spelverdeler. Trainer/coach Joke Kamps: “Ons spel was vanaf de start zakelijk en gedisciplineerd, het was prima basisspel met goede servicedruk en ook de passing en verdediging stonden als een huis, met een grote rol voor onze libero Ireen de Vries.” Tegenstander Trivos stond flink onder druk omdat zij streden voor handhaving en daardoor maakten zij veel slordige fouten. De setstanden 14-25, 25-20, 19-25 en 24-26 laten zien dat TweeVV het in de laatste set nog spannend maakte maar de opslag van Josefine en de aanval van Lize Meijer waren beslissend.

Mannen
Bij de mannen van TweeVV heerst nog onzekerheid, vier ploegen strijden nog om degradatiewedstrijden te ontlopen. Van hen staat TweeVV er het gunstigste voor, op een zevende plek. De mannen hebben het in eigen hand want de twee laatste tegenstanders, die ze thuis ontvangen, horen bij die vier ploegen.
In Nijmegen, tegen het sterkere Vocasa, kende TweeVV helaas een slechte start maar in de tweede set vochten de mannen wat ze waard waren. Ze verloren die set nét met 29-27 door slordige fouten. Daarna bleef het gelijk opgaan maar de mannen konden de concentratie niet vasthouden en verloren de derde set. De tegenstander ging over op een fantasie-opstelling waardoor TweeVV toch nog één belangrijk punt mee naar huis kon nemen. Setstanden: 25-18, 29-27, 25-18 en 21-25.

Programma
Zaterdag 8 april is er weer een thuisdag in de Van der Knaaphal vanaf 9.15 uur, te beginnen met de jeugdwedstrijden. De laatste wedstrijden zijn om 17.30 uur. Dan spelen de mannen de zeer belangrijke wedstrijd tegen concurrent Woudenberg! De vrouwen spelen om 15.15 uur tegen koploper Avior 2 uit Deventer.

[Foto door Gerhard Oostindië: driemeteraanval van Lize Meijer]