Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV winnen de eerste echte krachtmeting

Zowel de mannen als de vrouwen wonnen hun uitwedstrijden met 1-3. De mannen wonnen in Nijmegen vrij gemakkelijk van Pegasus 2, de vrouwen moesten echt aan de bak in Raalte tegen het sterke Salvora.

Hoewel de ranglijst nog een heel vertekend beeld geeft door het verschil in gespeelde wedstrijden, mocht TweeVV toch wel daaruit opmaken dat Salvora uit Raalte een geduchte tegenstander zou worden. Trainer/coach Joke Kamps: “Deze wedstrijd was de eerste echte graadmeter in dit seizoen om te weten waar we staan. Het team draaide goed ondanks de afwezigheid, door o.a. blessures, van drie spelers. Wisselspelers heb ik nauwelijks hoeven inzetten en dan is het even spannend of ze het conditioneel konden volhouden. En dat was het geval, al werden we wel geholpen door de uiteindelijk makkelijke vierde set.”

Opslagseries
Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat de vrouwen zouden winnen. Drie sets lang was het een stevige strijd waarbij de eerste en derde set met 23-25 maar nét naar de Edesen gingen. De tweede set ging vrij simpel naar de tegenstander. Ook in de vierde set stond TweeVV op achterstand maar op de sterke opslagseries van Debby Boesjes en Astrid van Eck had Salvora geen antwoord waardoor de winst snel binnen was.

Mannen
De mannen hadden het in Nijmegen tegen Pegasus iets gemakkelijker dan de vrouwen ondanks het gemis van Jurjen Landman en de geblesseerde Geert Meijer. De laatste trad wel op als coach.
Nadat de eerste set met Edese servicedruk gewonnen was, werd het daarna lastig voor de mannen. Geert Meijer: “De opslagdruk was weg en we maakten ineens veel persoonlijke fouten. Ook op de snelle buitenaanval van Pegasus hadden we geen antwoord.” Het werd de enige set die naar de tegenstander ging. Toch eindigde het positief met de gewonnen derde en vierde set. Met deze 1-3 winst is TweeVV nog ongeslagen in uitwedstrijden.

Programma
De mannen spelen donderdag de 20e alweer, thuis in de Van der Knaaphal, om 21.00 uur tegen Blauw Wit uit Oldebroek. De vrouwen ontvangen zaterdag 22 oktober, ook thuis, om 15.15 uur Alterno 3 uit Apeldoorn.