Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV winnen, mannen verliezen

De vrouwen van TweeVV speelden thuis tegen Agilitas 2 uit Arnhem en wonnen met 3-1. De mannen hadden een uitwedstrijd in Nijkerk tegen NVC. Zij verloren met 4-0.

De vrouwen van TweeVV wonnen weliswaar van het tweede team van het Arnhemse Agilitas maar helemaal tevreden waren ze er niet mee want ze gingen voor de volle winst. Althans, dat was de bedoeling. In de eerste set wilde het echter niet vlotten bij TweeVV. De vrouwen kwamen te afwachtend uit de startblokken terwijl de tegenstander, vechtend tegen degradatie, er vol voor ging. Trainer/coach Peter Spoelstra: “We kwamen snel met 1-6 achter te staan en daarna hobbel je erachteraan. Agilitas verdedigde veel ballen en alles viel bij hen nét goed. Vanaf set twee was de overtuiging gelukkig terug want het besef was er dat we zo niet zouden winnen. We werden gretig en speelden met lef.”

De volgende drie sets waren ruim voor TweeVV waarvan set vier zelfs met 25-10. De tegenstand was toen gebroken en bij TweeVV lukte alles: een grote servicedruk en elke aanval scoorde. Daarvan nam de jonge midspeler Daniëlle Dijkstra er heel wat voor haar rekening.

Mannen
De mannen van TweeVV hadden een minder goede dag dan de vrouwen. Tegen het Nijkerkse NVC, dat na deze winst slechts één punt achter TweeVV staat, kon TweeVV geen potten breken. Het liep niet bij de mannen, passend niet en scorend niet. De tegenstander had een sterk blok en speelde slim. TweeVV kwam elke set achter, vocht zich steeds weer terug maar dan kwam NVC weer met een serie en hadden de Edenaren het nakijken. De laatste set was TweeVV erop gebrand deze alsnog binnen te halen, het ging tot 23-23 gelijk op. Na een twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissing en een sterk blok van de tegenstander werd het 25-23 voor NVC.

Vrijdag 7 januari spelen beide teams een uitwedstrijd. De mannen zijn dan in Bathmen waar ze om 21.15 uur spelen tegen middenmoter ABS. De vrouwen hebben een wedstrijd in Valkenhuizen in Arnhem waar om 20.30 uur Agilitas 1 – ook een middenmoter – de tegenstander is.