Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV winnen toch nog in vijfsetter

De vrouwen maakten het heel spannend in de Van der Knaaphal afgelopen zaterdag tegen het Wijchense Trivos 2, het werd 3-2 voor TweeVV. De mannen verloren in een vijfsetter in Oldebroek van Blauw Wit.

Met een wel heel krappe selectie en met slechts één reserve uit een ander team, moesten de vrouwen van TweeVV het doen. Spelverdeler Astrid van Eck en twee belangrijke aanvallers waren er ook deze wedstrijd niet bij. Maar de zes spelers plus libero trokken zich hier niets van aan, ze gingen furieus van start met weer de jonge Lymée Spoelstra als spelverdeler. Zij bediende de aanvallers uitstekend en zo konden Josefine Uittenbogert, Lize Meijer en Floor Kamps de tegenstander alle hoeken van het veld laten zien. De eerste set was snel binnen met 25-13. Daarna werd het meer een wedstrijd, Trivos kwam er beter in en later sloop de vermoeidheid het Edese team binnen. Na drie sets leek het gedaan met TweeVV, het stond 1-2 in sets achter. En toch vonden de zeven van TweeVV een tweede adem, ook door de uitstekende plaatsballen van Daniëlle Dijkstra en Floor Kamps. De vrouwen waren weer helemaal terug in de wedstrijd en walsten vervolgens in de vijfde set over de tegenstander heen mede dankzij een sterke opslagserie van Lymée Spoelstra.

Mannen
Ook de mannen hadden het niet breed qua selectie. Toch wisten ze een stabiele eerste set te spelen waarin libero Maarten van Wensveen zorgde voor een uitstekende passing zodat de aanvallers goed in stelling konden worden gebracht. Dit niveau haalde TweeVV ook in de derde set die met overtuiging werd gewonnen. In de overige sets was de inspiratie er niet wat resulteerde in futloos volleybal terwijl Blauw Wit juist heel gretig was. De winst ging verdiend naar de tegenstander.
Maar de bekerwedstrijd van een paar dagen eerder wonnen de mannen wel met 1-3 in Groenlo van Grol. Ze gaan nu op voor de volgende ronde, de kwartfinale. De tegenstander is nog niet bekend.

Programma
Zaterdag 26 maart spelen de mannen thuis in de Van der Knaaphal om 15.15 uur tegen Xanthos uit Zetten. De vrouwen moeten die dag naar Twello waar ze om 14.30 uur spelen tegen Voorwaarts.