Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV zien groen en geel door Blauw Wit en liggen uit de beker

Na de winst in de eerste ronde van de beker tegen Nuovo uit Renkum trof TweeVV dinsdagavond in de tweede ronde wederom een team uit de promotieklasse in Oldebroek. Op papier een niet al te moeilijke hindernis maar in De Talter werd het de vrouwen uit Ede groen en geel voor de ogen door het spel van Blauw Wit.

Talter

In de eerste set begonnen beide teams rommelig en schommelig, de naam van het gebouw waar werd gespeeld eer aandoend. Zoals men dat in Oldebroek en omstreken uitlegt: “Een talter of een schommel is een speultoestel. Een talter besteet uut een zitplanke dee an allebei de kaanten mit een touw of iezer op-ehungen is. Deur op een bepaolen meniere mit ’t lief te bewegen geet de talter hinneweer.”

Zo dus ook het spel.

In de eerste set trok Blauw Wit aan het langste eind maar in de tweede herpakte TweeVV zich en was de servicedruk in orde en werd makkelijk gescoord.

Spelverdeelster
In de derde set werd een andere spelverdeelster bij Blauw Wit ingezet die het midden veel aanspeelde. TweeVV had daar geen goed antwoord op en kwam snel achter. Ook in de vierde set bleef het antwoord uit, ook al had aanvoerster Floor Kamps nog een lekkere serviceserie waardoor Blauw Wit een beetje bijgehaald werd. Maar uiteindelijk was dit niet genoeg om een 3-1 verlies te voorkomen en de strijd om de beker voort te zetten.

Setstanden: 25-18, 21-25, 25-19, 25-16.

Komende wedstrijden

D1 speelt zaterdag 2 december uit om 17:00 tegen Voorwaarts D1 in De Jachtlust in Twello.

H1 speelt zaterdag 2 december uit om 16:15 tegen Pegasus H3 in Ark van Oost (De Bunker) in Nijmegen.