Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Weer een vijfsetter voor de vrouwen van TweeVV

De vrouwen van TweeVV wonnen thuis met 3-2 van het Apeldoornse Alterno, de mannen wonnen in Wijchen met 0-4 van Trivos.

De vrouwen lijken in vijfsetters te grossieren maar deze keer viel het kwartje hun kant op. Maar dat het een vijfsetter werd was een tegenvaller want op papier zouden de Edesen sterker moeten zijn. Maar het spel van TweeVV is wat wisselvalliger geworden de laatste tijd. En dat was ook zaterdag terug te zien. Mooie en sterke acties wisselden de vrouwen af met slordige momenten en soms kropen ze door het oog van de naald zoals in de eerste set bij de stand 22-24. Daarna zorgden vijf sterke punten toch nog voor de winst: 27-25.

Vijfde set
In set twee en vier kreeg TweeVV de pass onvoldoende onder controle waardoor tegenstander Alterno zijn kans rook én nam. Ook in de derde set keken de vrouwen lang tegen een flinke achterstand aan. De opslagdruk van de tegenstander was groot en alles viel nét de kant van Alterno op. Toen begon de volle tribune zich te roeren en daar profiteerden de vrouwen van. Met die steun in de rug kwam TweeVV bij 18-18 eindelijk langszij na een sterke opslagserie van Josefine Uittenbogert. Rachel Hanswijk serveerde even later de set sterk en slim uit en gunde de tegenstander geen punt meer.
En dus was er weer een vijfde set nodig maar deze keer wonnen de vrouwen die gedecideerd met 15-6, met weer mooie punten van Rachel en Josefine maar ook van Astrid van Eck, Rianne Meijer en Daniëlle Dijkstra die de wedstrijd overtuigend uitserveerde.

Mannen
De mannen wonnen vrij gemakkelijk alle vier de sets van het duidelijk minder sterke Trivos ondanks het feit dat TweeVV niet heel goed speelde. Gelegenheidscoach Vincent Oostindië: “De tegenstander was een maatje te klein voor ons. Jammer genoeg was onze pass deze keer wat minder waardoor we niet alle aanvalsposities goed konden aanspelen. Waar we voor gewaakt hebben is dat we deze tegenstander niet moesten onderschatten en die opdracht is goed uitgevoerd waardoor we de volle winst konden pakken.” TweeVV is opgerukt naar de derde plek maar heeft slechts één verliespunt meer dan de nummer één, Renswouw 2.