Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Wisselend succes TweeVV

Vrijdag 19 januari speelden de volleybalsters van TweeVV in Apeldoorn en zaterdag 20 januari de mannen in Dronten. De vrouwen haalden geen set binnen en de mannen stonden één set af.

Vrouwen dynamisch ten onder

Mensen met hoogtevrees komen met knikkende knieën naar de hal van Dynamo in Apeldoorn. Wie daar met de bal het dak wil raken zal een aantal potten eiwitrijk poeder tot zich moeten nemen. Voordat TweeVV gewend was aan de immense afmetingen van de hal, stond het al 2-0 in sets voor Dynamo. Dit was ook te wijten aan de sterke service van de Apeldoornse vrouwen, die overigens de hele wedstrijd goed en stabiel speelden. Daarna herstelde TweeVV zich en in de derde set werd het nog wel spannend maar de winstkansen werden niet door TweeVV verzilverd. Een lichtpunt was dat Rachel Ravenhorst terug was van een blessure en weer goed mee kon draaien.

Vrijdagavond

Resultaten uit het verleden laten zien dat de vrijdagavond niet de wedstrijdavond van de Edese vrouwen is en dat was dan ook een garantie voor de stand van 4-0 in het voordeel van Dynamo. Setstanden: 25-18, 25-12, 28-26, 25-19. TweeVV staat nu enigszins vervaarlijk negende en zal in de rest van het seizoen alle zeilen bij moeten zetten.

Mannen vrijuit tegen Libero

De mannen speelden een prima wedstrijd tegen Libero uit Dronten. In de eerste set werd het keukenteam overklast door de passing, servicedruk, spelverdeling en middenaanval van TweeVV. In de tweede set werd het gas wat lager gedraaid waardoor Libero meer in het spel kwam. Ook had Libero in die tweede set een dubbele wissel toegepast die z’n vruchten afwierp. Bovendien nam de servicedruk van TweeVV af zodat, ondanks zes foute services van Libero en de wissels bij TweeVV, de tweede set werd binnengehaald door Libero.

Controle

De derde en vierde set speelde TweeVV goed volleybal en waren de zaken onder controle. Ook bij de mannen een lichtpunt in de vorm van de terugkeer van Jan Burger na zijn enkelblessure. Als kroon op zijn rentree maakte hij het laatste punt van de wedstrijd. Setstanden: 14-25, 26-24, 22-25, 23-25.

Komende wedstrijden

De vrouwen spelen thuis in Knaap’s Sportpaleis op dinsdag 23 januari om 21:00 tegen WaHo en op zaterdag 27 januari om 13:00 uur tegen Voorwaarts. De mannen komen die zaterdag ook in hetzelfde paleis in actie om 15:15 tegen Pegasus.