Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

WK-team van China verzorgde clinic voor jeugdteams

In de Van der Knaaphal was er maandag een volleybalclinic voor de jeugd, gegeven door het WK-team van China dat tijdens het WK in Ede verblijft. Rond de honderd kinderen uit de hele regio verzamelden zich in de topsporthal om de fijne kneepjes van volleybal te leren.

Deze clinic kwam tot stand door de mooie samenwerking van de Nevobo die het Chinese team regelde, Sportservice Ede die de faciliteiten mogelijk maakte en de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) van TweeVV die iedereen uitnodigde en de organisatie van de training verzorgde.
Maar hoe krijg je ter plekke enige ordening in honderd kinderen van vier clubs (TweeVV, BSVO, DOS en Scylla) tussen de 12 en 17 jaar in de sporthal? Dat lukte Joram, lid van het JAC en spreekstalmeester kan je wel zeggen, in een handomdraai. Voordat het Chinese team aan de slag ging, regelde hij een korte warming-up waarin iedereen rondjes moest lopen met kleine opdrachten.

Spannend
Nadat Joram de groepen op leeftijd had ingedeeld, ging het Chinese team aan de slag. Vooraf vonden sommige deelneemsters het wel een beetje spannend. Ze wisten niet zo goed wat ze ervan konden verwachten. “Als we maar bij elkaar blijven tijdens de oefeningen”, hoopte het meisjes C-team van TweeVV uit Ede. En de C-meisjes van DOS uit Lunteren keken ook met spanning uit naar de training: “Best bijzonder dat we getraind worden door mensen van het WK! En Engels spreken we allemaal niet, nou ja, we zien het wel!”
En het bleek allemaal vlot te verlopen. Onder leiding van de Chinezen kregen alle groepen oefenopdrachten, ook in spelvorm. De leden van het JAC ondersteunden de trainers daarbij.

Een deel van MA1, met links Lydia

Persoonlijke tips
Na afloop was iedereen meer dan tevreden. Jonathan die bij TweeVV speelt vond de opdrachten best afwisselend: “Het wedstrijdje op het eind was leuk maar wel een beetje kort maar ja, dat komt dat we met zoveel zijn.” En Meisjes A van TweeVV: “We kregen ook echt persoonlijke tips van de Chinezen. En Lydia kreeg zelfs een set-up van de Chinese trainer en kon hem keihard inslaan!”

Deze zeer geslaagde clinic werd afgesloten met een groepsfoto.