Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Laatste nieuwsbrief van 2023

Beste leden,

De eerste helft van het seizoen 2023-2024 zit er bijna op. De kerst staat voor de deur, inclusief voor velen van jullie een welverdiende vakantie. Daar kan wel wat leesmateriaal bij, dachten we.

In deze nieuwsbrief:

  • Onbeschikbaarheid van zalen de afgelopen weken
  • Oliebollentoernooi op 28 december voor alle senioren
  • Nieuwe wedstrijdkleding voor de competitie
  • Opbrengsten van acties in 2023
  • Fluiten in de competitie? Let op je kwalificaties!
  • Algemene Ledenvergadering 2022-2023

Onbeschikbaarheid van zalen de afgelopen weken

Helaas stonden wij op donderdag 7 december jongstleden voor het feit dat de Van der Knaaphal pas veel later op de avond beschikbaar was voor ons. Hierdoor hebben een aantal teams niet kunnen trainen, wat natuurlijk erg vervelend is. Ook is er een aantal avonden waarop de Streekhal niet beschikbaar is, waardoor er getraind moet worden volgens het vakantieschema. Dat was afgelopen dinsdag 19 december nog het geval. Ook dit had eerder en beter gecommuniceerd kunnen worden. In het geweld van de administratie die nu eenmaal samenhangt met het inhuren van zaalruimte én in de communicatie tussen TweeVV en Sportservice valt er wel eens een steekje. Dit is niet hoe het hoort, maar kan wel gebeuren. In het vervolg zullen we éxtra goed opletten en proberen dit te voorkomen.

Oliebollentoernooi op 28 december voor alle senioren

De Senioren Activiteiten Commissie organiseert op 28 december, pal tussen kerst en oud en nieuw, het jaarlijkse oliebollentoernooi, voor alle senioren.

Na het toernooi sluiten we het jaar af met een drankje en een oliebol in de Time Out!

Om een beeld te krijgen van het aantal deelnemers (en te zorgen dat er voldoende oliebollen worden ingeslagen), verzoeken we je om door te geven of je wel of niet aanwezig bent. Niet verplicht, wel handig.

Op 28 december is de horeca van Sportservice De Vallei gesloten, omdat er dan geen personeel beschikbaar is. Daarom zullen we vanuit de vereniging zelf de horeca verzorgen. Dit betekent wel dat om uiterlijk 23:00 de horeca, tegelijk met de rest van de hal, gesloten zal zijn.

Nieuwe wedstrijdkleding voor de competitie

Onze wedstrijdkleding is gebaseerd op een kledinglijn van leverancier Hummel. Hiervoor hebben we een sponsorcontract met Sportted om deze met korting in te kunnen kopen.

Helaas voor ons verandert Hummel iedere paar jaar de kleding. Inmiddels is de situatie bereikt dat onze huidige kledinglijn niet meer leverbaar is. We hebben daarom een nieuwe lijn van Hummel uitgezocht, die het meest lijkt op wat we hadden. Dit de “Authentic” lijn geworden.

Hieronder zie je foto’s van zowel het nieuwe heren- als damesshirt:

Aan het einde van dit seizoen loopt ons sponsorcontract met Sportted af. De komende tijd gaan we bepalen hoe we de wedstrijdkleding vanaf volgend seizoen gaan invullen. Het is daarbij mogelijk dat we op een ander merk, en dus ook een andere lijn, gaan uitkomen. Dat betekent niet dat een nieuw shirt dat je nu koopt maximaal een half seizoen mee kan. We zullen in dat geval een overgangsperiode van minimaal 1 seizoen instellen.

Opbrengsten van de acties in 2023

In de eerste helft van dit seizoen zijn er een aantal acties geweest. Twee daarvan willen we hier graag noemen, omdat ze veel geld hebben opgeleverd voor de club.

In de eerste plaats was er de jaarlijkse boekenbeurs in ’t Laag in Bennekom. Deze keer heeft de boekenbeurs maar liefst €4447,95 voor onze vereniging opgebracht. Dat is echt een record!

Daarnaast was de grote clubactie. Onze jeugdleden hebben met veel inzet een groot aantal loten verkocht. Dat heeft de vereniging nog eens €1024,80 opgeleverd. Een fantastisch bedrag!

We willen iedereen die heeft geholpen bij deze acties hartelijk bedanken. Samen hebben jullie bijna €5500,- bij elkaar gebracht. Jullie zijn geweldig!

Fluiten in de competitie? Let op je kwalificaties!

Bij thuiswedstrijden worden teams ingedeeld om wedstrijden van andere teams te fluiten. De ingedeelde teams zijn vervolgens zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen een scheidsrechter aan te wijzen.

Het is daarbij belangrijk dat de scheidsrechter de juiste kwalificaties heeft. Fluit je een wedstrijd van de jeugd of bij de senioren in de 3e klasse of lager, dan heb je genoeg aan een succesvol afgeronde spelregeltoets. Deze kun je doen op https://www.volleybalmasterz.nl. Je krijgt dan het Spelregelbewijs.

Fluit je een wedstrijd in de 1e of 2e klasse, dan moet je een vaardigheidstraining hebben gevolgd.

In de promotieklasse en hoger worden scheidsrechters aangewezen door de Nevobo.

Heb je als scheidsrechter niet de juiste kwalificaties voor de wedstrijd die je fluit, dan legt de Nevobo de vereniging een boete op. In lijn met ons huishoudelijk reglement brengen wij die boete in rekening bij de persoon die de overtreding heeft begaan. In de tweede helft van dit seizoen zullen we hier strenger op toezien.

Bij deze is de oproep aan alle teams om onderling te kijken of er voldoende gekwalificeerde scheidsrechters zijn. Is dat niet het geval, zorg dan dat binnen je team een aantal spelers de vaardigheidstraining gaan volgen. Neem hiervoor contact op met onze scheidsrechterscoördinator, Marcel Kamps.

Algemene Ledenvergadering 2022-2023

Het is jullie vast niet ontgaan dat jullie nog geen uitnodiging hebben gekregen voor de jaarlijkse ALV over het vorige seizoen, 2022-2023. We proberen deze altijd voor het einde van het jaar te organiseren.

Dat is ons dit jaar nog niet gelukt. Wegens drukte in onze dagelijkse werkzaamheden, in combinatie met een aantal persoonlijke omstandigheden hebben we hier nog geen tijd voor kunnen vinden.

We doen ons uiterste best om de ALV begin 2024 te organiseren. Hou je mailbox in de gaten voor de uitnodiging.

Vacature alert

Twee weken is er een vacature alert verstuurd. Want als vereniging zijn wij echt op zoek naar vrijwilligers zijnde: leden voor Technische Commissie, trainers, zaalhuurcoördinator en algemeen bestuurslid. 

Op www.tweevv.nl/vacature-alert/ kun je het allemaal nog eens rustig nalezen. Lijkt het je wel wat of wil je er meer over weten, laat je horen. Iets met goede voornemens?

Tot in 2024!

Tenslotte wensen wij jullie allemaal hele fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2024 toe!

Christiaan, Lysette en Vincent